Helyi közélet

2010.06.06. 18:58

Árvíz: Van, ahol már javult a a vasúti közlekedés Észak-Magyarországon

<p>Van, ahol javult már a vasúti közlekedés Észak-Magyarországon, de több helyen érvényben vannak még korlátozások is. A Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonalon közlekedő kör InterCity-k késéssel ugyan, de már végig közlekednek.</p>

Hétfő hajnalban a Miskolc-Bánréve-Ózd és a Putnok-Kazincbarcika vonalon is megindulhatnak a szerelvények.

Észak-Magyarországon a korlátozások mellett némi javulás is van már a vasúti közlekedésben: a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest viszonylatban közlekedő kör IC-k már végig közlekednek, a sebességcsökkentés miatt azonban 25-30 percet késhetnek még. Emellett időközben Somoskőújfalu-Fülek (Filakovo, Szlovákia) között is megindult a kishatár-forgalom. Hétfő hajnalban a Miskolc-Bánréve-Ózd vonalon valamint a Putnok-Kazincbarcika vasútvonalon is közlekedhetnek már a szerelvények.

Hétfő hajnaltól ugyanakkor a Felsőzsolca körül kialakult árvízhelyzet miatt a MÁV-START elfogadja a Borsod Volán helyközi járataira érvényes utazási igazolványokat - dolgozó és tanuló havi, félhavi, 30 napos bérleteket valamint nyugdíjas szabadjegyeket - a Miskolc-Szerencs viszonylatban, tovább intézkedésig - közölték a vasúttársaságtól.

Észak-Magyarországon még mindig sok helyen pótlóbuszok viszik az utasokat, és a Dunántúlon a Duna vízszintjének emelkedése miatti korlátozások is érvényben vannak még. A közlekedési társaság azt javasolja utasainak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a MÁVDIREKT 06-40-49-49-49-es telefonszámán vagy a weboldalukon.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában