Helyi közélet

2010.06.03. 10:58

MÁV-bérlettel a Borsod Volán járatain

<p>Miskolc - MÁV-bérletelfogadás és menetrendi eltérések az árvíz miatt a BORSOD VOLÁN Zrt. járataiban.</p>

A Borsod Volán Zrt közleménye:

Tájékoztatjuk tisztelt Utasainkat, hogy működési területünkön továbbra is késésekkel, kerülő útvonalakkal és járatkimaradásokkal kell számolni az árvíz és az útlezárások miatt.

Lehetőségeink és kapacitásaink függvényében mindent megteszünk a megye autóbuszos tömegközlekedésének fenntartásáért. Több viszonylaton vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat, illetve a lent felsorolt viszonylatokon elfogadjuk a MÁV Start Zrt. utazási igazolványait az autóbuszjáratokon. 

Ismét felkészültünk az esetleges kitelepítésekben való részvételre is. Ennek elrendelése esetén a tartalék-állomány igénybevétele mellett (jelenleg 16 db autóbuszunk áll készenlétben) sor kerülhet menetrend szerinti járatok menetrendi forgalomból történő kivonására is.

A folyamatosan változó helyzetre tekintettel kérjük tisztelt Utasainkat, hogy utazás előtt érdeklődjenek az autóbusz-állomások információs szolgálatainál, mert az útállapotok gyakori változása miatt az írásbeli tájékoztatás (www.borsodvolan.hu) állandó aktualitása nem biztosított.

MÁV-bérletelfogadás:

A 94 számú vasútvonalon(Sajóecseg-Tornanádaska) Sajóecseg – Edelény állomások között a vasúti pályát kizárták a forgalomból. Az alábbi viszonylatainkon elfogadjuk az autóbuszjáratokon a MÁV Start Zrt. által kibocsátott havi, félhavi, 30 napos bérleteket és vasúti arcképes igazolványokat:

3702 Miskolc-Szirmabesenyő-Sajókeresztúr: Teljes szakaszon

3703 Miskolc-Sajóecseg-Edelény-Bódvaszilas: Teljes szakaszon

3704 Miskolc-Sajószentpéter-Edelény-Jósvafő: Miskolc-Jósvafő-Aggtelek vá.  közötti szakaszon

3705 Miskolc-Szirmabesenyő-Sajóvámos-Sajósenye-Boldva: Miskolc-Szirmabesenyő közötti szakaszon

3707 Miskolc-Edelény-Bódvaszilas-Hidvégardó: Miskolc-Bódvaszilas közötti szakaszon

3708 Miskolc-Sajószentpéter-Edelény-Szalonna-Debréte: Miskolc-Szalonna közötti szakaszon

A 92 számú vasútvonalon (Miskolc-Ózd) Kazincbarcika – Putnok állomások között a vasúti pályát kizárták a forgalomból. Kazincbarcika-Putnok viszonylatban elfogadjuk a MÁV utazási igazolványait járatainkon, de jelenleg az autóbuszok is kerülő úton (Felsőnyárád-Ragály felé) közlekednek!

 

Vonatpótlás:

 

-          A vonatközlekedés Olaszliszka-Tolcsva V.Á.-Sátoraljaújhely viszonylatban 05.17-én a kora reggeli óráktól szünetel. A személyszállítást a MÁV-START által a Borsod Volán Zrt.-től bérelt 3 db vonatpótló autóbusz végzi

-          Vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat (Szerencs)- Sárospatak – Olaszliszka-Tolcsva között is 1 db szóló autóbusszal.

 

Menetrendi eltérések június 3-án:

 

-          Csütörtök délelőtt várható a 3. sz. főút alsózsolcai és arnóti körforgalmak lezárása, ebben az esetben járataink kerülő útvonalon, Felsőzsolcán át közlekednek.

-          Tiszaújváros - Kesznyéten között útlezárás, kerülő úton közlekedünk

-          Felsőgagy-Krasznokvajda között útlezárás, nem közlekedünk

-          Meszes-Krasznokvajda közötti útzár Rakaca-Krasznokvajda között feloldva. Elzárt település: Rakacaszend. Elérhető Rakaca, Szászfa, Pamlény, Keresztéte                                 

-          Alsóvadász-Homrogd közötti útzár feloldva, menetrend szerinti közlekedünk.

-          Komjáti-Bódvalenke között útlezárás, Tornaszentandrás, Tornabarakony nem megközelíthető.

-          Tardonai bekötőút lezárása feloldva, de az autóbuszközlekedés bizonytalan. A 3771 vonalon közlekedő Ózd-Tardona-Kazincbarcika járatunk nem közlekedik.

-          Baross-aknai bekötőút lezárva, nem közlekedünk.

-          26. sz. út 28+200-29+000 km. szelvényben (Vadna) vízátfolyás miatt nem járható. Miskolc-Kazincbarcika-Putnok-Ózd-Borsodnádasd autóbuszvonalon a menetrend szerinti közlekedés az alábbiak szerint módosul: A járat Kazincbarcika autóbusz-állomás - Ózd autóbusz-állomás közötti szakaszon Kazincbarcika-Felsőnyárád-Ragály-Putnok-Ózd terelőúton közlekedik. A vonalon Miskolc, autóbusz-állomásról a járatok indulási ideje Kazincbarcika, autóbusz-állomásra: 4.00, 6.05, 10.30, 12.45, 14.15, 15.15, 16.10, 17.30, 19.30 Ózd, autóbusz-állomásról Kazincbarcika, autóbusz-állomásra: 4.25, 5.30, 6.00, 7.00, 9.30, 10.30, 13.40, 14.30, 16.30, 17.40 Kazincbarcika autóbusz-állomásról Ózd, autóbusz-állomásra: 6.45, 8.25, 11.20, 13.30, 14.20, 15.00, 16.00, 17.00, 18.25, 20.20 

-          Putnok-Sajóvelezdi elágazás között teljes útzár, emiatt a 4147, 4148, 4151, 4194, 4195 vonalon közlekedő járatok Ózdon át, kerülő úton közlekednek. Megközelíthetetlen település Csokvaomány.

-          26-os út - Sajókaza között teljes útzár, Szuhakálló felé kerülünk. A 4060, 4065 és 4066 vonalon közlekedő Sajókaza betéréssel közlekedő járatok jelenleg nem érintik Sajókaza települést.

-          Sajóecseg-Boldva között útlezárás, Arnót felé kerülünk

-          Sajóvámos-Szirmabesenyő között útlezárás, Arnót felé kerülünk

-          Sajógalgóci bekötőút lezárva, nem közlekedünk

-          Bőcs belterületi szakasza, Bőcs-Sajólád szakasz lezárva, nincs közlekedés

-          Edelény-Balajt között útlezárás, Szendrő-Galvács irányába közlekedünk

-          Nyékládháza-Ónod között útlezárás, Muhi felé kerülünk

-          Kiskinizs-Hernádkércs között útlezárás, Megyaszó felé kerülünk

-          Novajidrány-Vizsoly között útlezárás, a Regéc-Fony-Novajidrány vonal járatai Encsre közlekednek

-          Pere-Hernádszentandrás között útlezárás, kerülő úton közlekedünk

-          Hidasnémeti-Gönc, Fügöd-Hernádszentandrás, Ond-Rátka között útlezárások, kerülő útvonalakon közlekedünk

-          A Bodrogköz térségéből Sátoraljaújhelyre közlekedő 3919, 3920,3925 vonalszakasz  járatai kerülő úton közlekednek. Útvonal: Volán bej.- PRE-CASST-Pataki u- Hősök tere-Árpád u - Dózsa Gy u - Vá. 

-          Az 1449 számú Debrecen-Sátoraljaújhely, valamint a 3729 Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon a Sárospatakhoz tartozó Bodroghalász térségében a vízátfolyás miatt lezárták az útszakaszt. A járatok Bodrogolaszi- 37.sz főút érintésével kerülő úton közlekednek.

-          A Sárospatakhoz tartozó Bodroghalász térségében útlezárás miatt a 3884, valamint 3885 számú vonalszakaszokon közlekedő járatok továbbra is kerülő úton közlekednek, az alábbi útvonalon: Sárospatak vá - Arany J u 7.- Bodrog Áruház-37 sz főút- Tolcsva vá.

- BORSOD VOLÁN Zrt. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában