Helyi közélet

2010.06.27. 16:45

Már 200 ezernél is többen mondanának le a tűzijátékról

<p>Már 200 ezernél is többen csatlakoztak egy ismert közösségi portálon ahhoz a kezdeményezéshez, hogy ne legyen tűzijáték augusztus 20-án, a pénzt inkább kapják meg az árvízkárosultak. A kormány is jelezte már korábban, hogy tárgyalnak a kérdésről és jövő heti ülésükön döntenek.</p>

Meghaladta a 210 ezret az egyik ismert közösségi portálon azoknak a száma, akik lemondanának az augusztus 20-i tűzijáték élményéről az árvízkárosultak javára. A kezdeményezéshez csatlakozók száma folyamatosan nő, vasárnap délután 210.873 tagot számlált az erre létrehozott klub.

Nagy Anna kormányszóvivő a Független Hírügynökségnek korában azt mondta, hogy a kormány is a civilektől értesült erről a kezdeményezésről és a jövő heti kormányülésen megfontolják, hogy mi legyen a tűzijátékkal. A rendezvényre korábban 200 millió forint körüli összeget költöttek, most a kormány 80-100 millió közötti költséget tervezett.
Közben egy szombathelyi vállalkozás felajánlotta, hogy ingyen lebonyolítja a fővárosi tűzijátékot. Így lenne légi látványosság és az eredetileg arra szánt összeg is eljuthatna az árvízkárosultakhoz.

Vannak olyan városok, ahol már bejelentették, hogy nem lesz tűzijáték idén. Így például Győrben, ahol az arra szánt egymillió forintból a kisalföldi megyeszékhelyhez közeli árvíz sújtotta Bőnyt és Mezőörsöt támogatják. Miskolcon is elmarad a rendezvény, igaz ott azért, mert a korábbi árvízi védekezés sokba került a városnak. Debrecenben egyelőre kivárnak és a fővárosi döntéstől teszik függővé, hogy megrendezik-e a tűzijátékot.
Nagy Anna azt mondta, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben döntenek az augusztus 20-i tűzijátékról, ám a kormány döntése bátorítás is lehet a helyhatóságoknak.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában