Helyi közélet

2010.06.28. 18:51

Felülvizsgálják a projekteket

<p>Miskolc - Miskolcon egy nagyprojekt van és egy kiemelt, és mindkettő megvalósítása elkezdődött már.</p>

Mintegy hétszáz kiemelt és harminc nagyprojektet érint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tételes felülvizsgálata. A tárca közlése szerint céljuk, hogy kiszűrjék azokat az uniós forrásokból fizetni szándékozott felesleges presztizs- vagy fenntarthatatlan finanszírozású beruházásokat, amelyek indokolatlanul vonnak el forrásokat egyéb – elsősorban a hazai kis- és középvállalkozások számára nyitott, az ország fejlődését szolgáló – pályázati konstrukcióktól, írta a Világgazdaság. A munkacsoport már elkezdte munkáját, a részletes előterjesztéssel a tervek szerint még a nyáron elkészülnek.

Miskolci és megyei szinten is próbáltuk összegezni, milyen nagy- és milyen kiemelt projekteket fogadtak el, vagy van folyamatban elfogadásuk. A NORDA (Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség) a megyében zajló projektekről keddre ígért tájékoztatást. A miskolciak kapcsán Dukai Zoltánt, a Miskolci Városfejlesztési Kft. igazgatóját kérdeztük. Nagyprojekt egy van Miskolcon, mégpedig a már elkezdődött villamosprojekt, mondta. Kiemelt projekt az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS), amelyről sokat írt lapunk: ennek első szakaszába tartozó beruházásokra már megkötötték a támogatási szerződéseket. Ide tartozik például a Szinva-parti sétány kiépítése, a városháza-, az Erzsébet tér rekonstrukciója, a Szent István tér alatti mégygarázs megépítése. Az IVS második szakaszához csak 2012-ben kezdenének, (ennek keretében például az Avastetőt fejlesztenék, kibontanák a Szinvát) a közgyűlési döntésen vannak túl.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában