Helyi közélet

2010.06.09. 17:26

Erős, állandó rendőri jelenlét

<p>Miskolc - Nincsenek, de esélytelenek is lennének az árvízi fosztogatók.</p>

Az elmúlt napokban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyét sújtó árvíz következtében több település csaknem teljesen víz alá került, jelentős értékű vagyontárgyakat, lakóingatlanokat árasztott el a víz. Folyamatos és erős rendőri jelenlét, szilárd az árvízzel sújtott települések közrendje – közölte lapunkkal dr. Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője.

A katasztrófa után egyes médiumokban néhány településhez, illetve településrészekhez köthetően (Felsőzsolca, Miskolc, Edelény) fosztogatásokról szóló híresztelések, minden valóságalapot nélkülöző álhírek jelentek meg. A rendőrség több nyilatkozatban is cáfolta az ellenőrizetlenül megjelent, fosztogatásról szóló „híreket”, illetve tudatta, hogy az árvízzel elöntött és kitelepítéssel érintett településeken a rendőrség jelenléte állandó és erős. A megye árvíz által sújtott területén a kizárólag rendfenntartói feladatokat ellátó rendőri állomány létszáma sokszorosa az egyébként megszokottnak, az ott tartózkodók mozgását a rendőrség folyamatos járőrözéssel szoros kontroll és felügyelet alatt tartja. Mint ahogy korábbi közleményünkben arról beszámoltunk, a rendőrök vasárnap gyakorlatilag még kísérleti szakban elfogták azokat a tolvajokat, akik a megyében, két ízben - közveszély színhelyén lévő ingatlanokból - próbáltak meg értékeket eltulajdonítani. Ezen a héten - bár a rendőri jelenlét továbbra is folyamatos - nem kellett intézkedni hasonló bűncselekményt elkövetőkkel szemben – közölte Gaskó Bertalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában