Helyi közélet

2010.06.04. 11:40

Elöntötte az ár Halmaj állomást

<p>Elöntötte az ár Halmaj állomást a Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon, emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló buszok viszik az utasokat.</p>

Javult viszont a helyzet a Hatvan-Somoskőújfalu vonalon, Hatvan és Pásztó között már nem kell pótló buszra szállni, a vonatok itt már teljes vonalon közlekednek - tájékoztatott a MÁVINFORM.

Ahogy arról már a Független Hírügynökség beszámolt, több vasútvonalon is korlátozásokat kellett bevezetni. Vonatpótló buszok viszik az utasokat a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között. A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között szintén vonatpótló buszok közlekednek. Nem járnak a vonatok a Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között, itt a közlekedést a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le. Putnok és Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán menetrend szerinti járatai viszi az utasokat.

Az Ipoly folyó áradása miatt vonatpótló buszok viszik az utasokat az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat, valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között. Somoskőújfalu-Filakovo között a kishatár forgalom szünetel. A Szlovák vasúttársaság vonatpótló autóbuszt közlekedtet.

Késésekre kell számítani a Budapest-Pécs vonalon. Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között ugyanis több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a szerelvények átlagosan 5-10 perc késnek. Ennél valamivel több, 10-15 perces késésre kell készülni a Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között, itt szintén csökkenteni kellett a sebességet. A Dombóvár-Bátaszék vonalon már csak Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedni az utasoknak. Szintén csökkentették a vonatok sebességét a Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Nyékládháza és Miskolc között, a szerelvények 5-10 perc késéssel tudnak közlekedni - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a MÁVINFORM.


- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában