Helyi közélet

2010.06.23. 19:25

Az árvíz sújtotta Ónod szolidaritásból nyaraltat

<p>Ónod, Terenye - Árvíz sújtotta borsodi falvakból érkezett diákok nyaralnak a Nógrád megyei Terényben. A sajópálfalai, arnóti és sajóvámosi gyerekeket az ugyancsak árvíz sújtotta Ónod önkormányzata szolidaritásból juttatta nyaralási lehetőséghez.</p>

A Johannita Segítő Szolgálat egyhetes nyaralási lehetőséget biztosított 35 ónodi gyereknek a Nógrád megyei Terényben. Az ár-, illetve belvíz sújtotta település azonban átadta a lehetőséget a sajópálfalai, arnóti és sajóvámosi általános iskolás gyereknek. Üveges István, Ónod jegyzője döntésük hátteréről a Független Hírügynökségnek elmondta: Mivel a településükre érkezett felajánlások révén háromszáz ónodi gyereket tudtak nyaralásra küldeni Tóalmásra, Zalakarosra, illetve Nyíregyházára, ezért úgy gondolták, hogy a további ilyen lehetőséget továbbadják más bajba jutott településeknek.
Ónodon egyébként szerda délután lakossági fórumot tartanak az árvízkárosultaknak, az önkormányzat ugyanis a károsultak itt megválasztandó bizottságának adja át a faluba érkezett segélyek szétosztásának a lehetőségét - közölte az ónodi jegyző.

A Cserhát szívében lévő Terényben a borsodi árvízkárosult gyerekeknek népzenei táncházat szerveztek, uszodai, tájház-látogatási, illetve kirándulós programokat szerveztek, s az ottani orsósmagnó múzeum tulajdonosa is külön programot készített a számukra - tette hozzá a házigazda Fáy Dániel, Terény polgármestere.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában