Helyi közélet

2010.06.24. 18:48

A polgármester kezében a DVTK jövője

<p>Káli Sándor megbízást kapott arra, hogy tárgyaljon és megállapodhasson a DVTK-t működtető cég tulajdonrészének átruházásáról.</p>

A labdarúgó NB I-ből a most véget ért idény végén kiesett, a következő szezont az NB II Keleti csoportjában kezdő Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának jövője is téma volt Miskolc Megyei Jogú Város csütörtöki közgyűlésén. Az ezzel kapcsolatos napirendet zárt ülésen tárgyalták meg a képviselők (a sajtó és rajta keresztül a nyilvánosság sem szerezhet hivatalos tudomást arról, hogy mit tartalmazott az előterjesztés), ami valószínűleg annak tudható be, hogy a DVTK-t megvásárolni szándékozó személy a tárgyalási szakaszban nem kívánja felfedni kilétét.

Az ezzel kapcsolatos döntés viszont nyilvános, amelyet a városháza szóvívője, Veres László eképpen foglalt össze:

– A közgyűlés a DVTK-val kapcsolatos határozatában úgy döntött, hogy felhatalmazást ad Káli Sándor polgármester úrnak arra, hogy a vételi szándékát jelző céggel, illetve annak képviselőjével tovább folytassa a tárgyalásokat, és ennek eredményes lezárultával a szükséges szerződések megkötésében intézkedjen. A képviselők arról is döntöttek, hogy a DVTK-t működtető cégben, a DFC Kft-ben a város tulajdonában lévő cég, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft. a jövőben is tulajdonos marad, ami nem zárja ki azt, hogy a vételi szándékát jelző cég többségi tulajdonrészt szerezzen a futballvállalkozásban.

10 helyett 7

Veres Lászlótól azt is megkérdeztük, hogy változik-e a jövőben a DVTK-t működtető DFC Kft-vel kötött önkormányzati támogatás, illetve annak mértéke azzal összefüggésben, hogy NB II-es lett a labdarúgócsapat.

– A közgyűlés tavaly november hozott határozatában havi 10 millió forintos támogatást szavazott meg a DFC Kft-nek ez év végéig – mondta a szóvívő. – Csakhogy ez a határozat azt is tartalmazta, hogy a DVTK esetleges NB I-ből való kiesése esetén ez a szerződés megszűnik. Éppen azért, mert a város számára fontos a diósgyőri foci, és hogy ne maradjon támogatás nélkül a labdarúgócsapatot működtető vállalkozás, ezért most az a döntés született, hogy az NB II-ben, 2010. december 31-ig havi 7 millió forintos támogatásban részesül a DFC Kft.

Az ajánlattevőről

Többször leírtuk már, hogy információink szerint a dúsgazdag magyar vállalkozó, Leisztinger Tamás érdeklődik a DFC Kft. üzletrésze iránt. Úgy tudjuk, hogy abban az előterjesztésben, amelyet az önkormányzati képviselők csütörtökön megkaptak, mellékletként szerepelt egy vételi szándéknyilatkozat, amelyet a már említett nagyvállalkozó cége, az Arago Zrt. tett. Értesüléseink szerint ez a cég többségi tulajdonrészt kíván szerezni a DFC Kft-ben, ezzel egyidőben több tízmillió forintos törzstőke emelést hajtana végre a futballvállalkozásban (ebből a DFC Kft. jelenlegi adósságállományának az 50 százalékát lehetne rendezni, így valószínűsíthető, hogy 51 százalékos üzletrészről van szó), illetve az is szerepel a vételi ajánlatban, hogy havi 8 millió forint folyósítását vállalnák szerepvállalásuk esetén (úgy tudni, hogy ezen feltételeket az önkormányzat eddigivel megegyező támogatásai feltételei mellett vállalnák, így kérdéses, hogy a 10 millióról 7 millióra csökkenő havi támogatás milyen hatással lesz, lehet a benyújtott vételi ajánlatra).

ÉM/BCS


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában