Helyi közélet

2010.06.09. 16:22

A fesztivál új szlogenje: „A zene segít”

<p>Miskolc - „Átgondoltuk, lemondjuk-e a fesztivált az árvízhelyzet miatt, aztán arra jutottunk, otthon, passzívan nem lehet segíteni” – mondta Bátor Tamás, az operafesztivál igazgatója délutáni sajtótájékoztatóján, alig néhány órával a kezdés előtt.</p>

Bátor Tamás is, Fedor Vilmos alpolgármester is hangsúlyozta, a mostani – egyébként jubileumi, hiszen tizedik – rendezvény kicsit más lesz, mint a korábbiak. Már a szlogenjében is, hiszen az eddigi „A zene várost épít” helyett „A zene segít” lett.

A szervezők szándéka ugyanis az, hogy a fesztivál idején a Vöröskereszttel együtt gyűjtenek az árvízkárosultak javára. Hat helyszínen állítanak fel adománygyűjtő dobozokat, melyeket a fesztivál másnapján bontanak ki, akkor döntenek arról is – a város vezetőivel együtt – hogy milyen célra fordítják az összeget. A külső rendezvények szervezői is felajánlották a bevétel öt százalékát, és a fellépők egy része is lemond honoráriuma 5 esetleg 10 százalékáról.

Az árvíz miatt azonban néhány előadás elmarad, jelentette be: az edelényi és a felsőzsolcai előadások. Illetve nem teljesen, mert a Szent Efrém Férfikar hangversenyét (ezt június 12-én este 8-tól lett volna), a miskolci görög katolikus templomban 18.30-tól megtartják, sőt, a kórus a fellépti díját az árvízkárosultaknak ajánlotta fel.

Bátor Tamás hangsúlyozta, megkereste őt Mariscsák István, a Fráter György Gimnázium igazgatója is, aki jelezte, a Zárdakápolnában csütörtök este 6 órától szentmisét tartanak, melynek bevételét a felsőzsolcai iskola javára ajánlják fel.

A fesztiváligazgató úgy érzi, több hasonló kezdeményezés várható a következő napokban.

– A zene nem csak örömet, hanem megnyugvást és részvétet is nyújthat – fogalmazott, és megjegyezte, ezért is döntöttek a fesztivál megtartása mellett.

- ÉM/HM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában