Helyi közélet

2010.05.28. 13:23

Tokaj várost nem érinti az árvízi és belvízi elöntés

<p>Több sajtóorgánumban is megjelent, hogy Tokaj és Rakamaz városok belterületét helyenként elöntötte az árvíz. Ehhez egy Rakamaz városi periférikus helyszín fotóját illusztrálták - tájékoztatta a Borsod Online-t Májer János, Tokaj polgármestere.</p>

- Tokajban nemrégiben építette meg az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Európai szabványoknak is mindenben megfelelő árvízvédelmi gátat, és a város ezzel párhuzamosan a kertvárosban a zártszelvényű csapadékvízelvezető csatorna rendszert. Ezek a művel kiválóan funkcionálnak és egy harmadfokú árvízvédelmi készültség és egy nagyintenzítású csapadék egyidejűsége esetén sem jelentene Tokajban sem árvízi, sem belvízi elöntési veszélyt a víz - tudtuk meg Tokaj polgármesterétől.

- Az ügy azért kellemetlen, s mert most zajlik a tokaji Borfesztivál, amelyre ezrek szoktak "elzarándokolni". A téves hír közzététele óta több szolgáltató is jelezte, hogy a városba látogatni szándékozók lemondták a tokaji programjukat és a szállás helyüket visszamondták. Ezúton tájékoztatok minden Tokaj-borbarátot, hogy a városban minden fennakadás nélkül zajlik a fesztivál, a Nap süt, a hőmérséklet 25 fok - tájékoztatta portálunkat Májer János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában