Helyi közélet

2010.05.31. 14:15

Településről településre: árvíz után

<p>Miskolc - Hol tartanak megyénkben a fertőtlenítésben és a védőoltások beadásában? Kérdésünkre az ÁNTSZ-től kaptuk a friss választ: május 31-én délután.</p>

Az összesítésből kiderült az árvíz utáni fertőtlenítés megyénk 48 településén már be is fejeződött, 40 településén pedig már elkezdték a fertőtlenítést, további 17 településen pedig még előtte állnak. A védőoltással kapcsolatban korábban közöltük: olyan védőoltásról van szó, amely már kész ellenanyagokat tartalmaz, főleg a fertőző májgyulladás A típusa ellen. Az oltás elsősorban azoknak ajánlott, akik szennyvízzel biztosan elöntött területen hosszabb ideig úgy tartózkodtak, hogy az alapvető higiénés szabályokat sem tudták betartani. Az ÁNTSZ szakemberei és az érintett területek háziorvosai szakmai egyeztetést követően döntenek az oltás szükségességéről, az oltandók köréről, akik többségében élnek is az oltás lehetőségével.

ÉM-SzK


Fertőtlenítés és védőoltás

Ahol már végeztek a fertőtlenítéssel:

Alsóberecki, Bánhorváti-Nagybarca, Bodroghalom, Boldva, Bózsva, Dédestapolcsány, Edelény, Felsőberecki, Felsőnyárád, Garadna, Gelej, Györgytarló, Hejőszalonta, Hídvégardó, Imola, Izsófalva, Karcsa, Karos, Kazincbarcika, Kondó, Mályinka, Meszes, Mezőkeresztes, Méra, Mikóháza, Nyíri, Ózd, Pácin, Pálháza, Radostyán, Rakaca, Rakacaszend, Ricse, Sajóivánka, Sajókaza, Sajóvelezd, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szalaszend, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Szín-Színpetri, Tolcsva, Vadna, Vajdácska, Vámosújfalu, Vilmány.

Ahol még folyamatban van a fertőtlenítés:

Abaújkér, Abaújszántó, Alsóvadász, Arka, Aszaló, Beret, Boldogkőváralja, Emőd, Fancsal, Felsődobsza, Felsővadász, Forró, Gibárt, Gönc, Göncruszka, Halmaj, Hernádkércs, Hernádszentandrás, Hernádvécse, Hidasnémeti, Hídvégardó, Ináncs, Kázsmárk, Kiskinizs, Kupa, Léh, Mezőnagymihály, Miskolc, Monaj, Nagykinizs, Novajidrány, Sajókápolna, Perecse, Rásonysápberencs, Sajólászlófalva, Szemere, Szentistvánbaksa, Szikszó, Telkibánya, Vizsoly.

Ahol még nem kezdődött el a fertőtlenítés:

Alsózsolca, Arnót, Bőcs, Bükkaranyos, Felsőzsolca, Gesztely, Hernádnémeti, Kistokaj, Mályi, Onga-Ócsanálos, Ónod, Sajóecseg, Sajóhidvég, Sajókeresztúr, Sajólád, Sajópálfala, Sajószentpéter.

Az oltásokról:

Az észak-magyarországi régió összesen 2000 db gamma-globulin oltóanyagot kapott, ebből 1591-et adtak ki a kistérségi intézeteknek. A régióban érintett települések 1125-öt igényeltek belőle, amit meg is kaptak.
A kiadott oltóanyagokból eddig 714 embert oltottak be az egész régióban. Ebből B.-A.-Z. megyében 503 embert.
A legtöbb személyt a legérintettebb területen, Edelényben oltottak be (167 fő), de ugyanehhez a kistérséghez tartozó Szendrőn, Szendrőládon és Szalonnán is sok volt az oltás.
Miskolc Kistérség illetékességi területén a legtöbb oltást Ónodon végezték (83 fő), a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján.
Árvízzel kapcsolatba hozható enterális (hányással, hasmenéssel, lázzal járó) megbetegedés nem volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában