Helyi közélet

2010.05.13. 12:48

Több mint százszor riasztották a tűzoltókat szerdán

<p>Több mint százszor riasztották a tűzoltókat szerdán országszerte az esőzések miatt - mondta el a Független Hírügynökségnek Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.</p>

A hívások elsősorban a Dunától keletre lévő területekről érkeztek. A tűzoltókat elsősorban vízszivattyúzáshoz hívták, de kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz is vonulniuk kellett.

Elsősorban a Dunától keletre eső területekről kérték tűzoltók segítségét szerdán. Ezalatt több mint száz riasztást kaptak. Elsősorban vízszivattyúzáshoz, de letört faágakhoz, kidőlt fákhoz is hívták őket. Ezzel kapcsolatnan Szentes György elmondta: A hirtelen jött eső megemelkedett a Szuha patak vízszintje, ezért a Borsod megyei Zádorfalván homokzsákokkal kellett védeni a lakóházakat. Ebből a tűzoltók és a katasztrófavédelem összesen száz darabot helyezett el. Szintén Borsod megyében, Sátoraljaújhelyen pedig egy áruház bejárata elé kellett homokzsákokat pakolni, mert a hegyoldalról lezúduló víz befolyt volna az épületbe.

Békés megyében Gyula és Oroszháza térségéből érkezett a legtöbb riasztás, itt is a pincékbe, alagsorokba beömlő víz okozta a legtöbb gondot. Emellett Darvason - ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt - villám csapott egy vendégház tetejébe. Az épület leégett, de senki sem sérült meg. Az anyagi kár azonban jelentős.

Ezen kívül Pest megyében és Bács-Kiskun megyében volt még sok dolga a tűzoltóknak. Előbbi megyéből elsősorban Cegléden, Nagykőrösön és Pilisen volt szükség tűzoltók segítségére, míg Bács-Kiskunban Kecskeméten, Tiszakécskén és Lajosmizsén volt a legtöbb riasztás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában