Helyi közélet

2010.05.11. 21:26

"Nagyon hiányzik a gyárváros"

<p>Miskolc - Ünnepi közgyűléssel és színes programokkal ünnepelte Miskolc a város napját.</p>

A Miskolc Város Napja alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen adták át a város által alapított címeket és díjakat a Miskolci Nemzeti Színházban. 1993 óta ünnepeljük a város napját, emlékezettett köszöntő beszédében Káli Sándor polgármester, azért épp május 11-én, mert 1909-ben ezen a napon adott a városnak címeres kiváltságlevelet Ferenc József. A polgármester emlékeztetett azokra a hajdani polgármesterekre és országgyűlési képviselőkre, akik a legnehezebb időkben is lobbiztak a városért, és akármilyen katasztrófa sújtott is le Miskolcra, volt erejük az újjáépítéshez. Kiemelte Soltész Nagy Kálmán szerepét, aki 1878-ban, nagy árvíz után lett polgármester, és aki új várost teremtett „kőből és rendből.”

Keresik az értékeket

– Az idei ünnepnek különleges hangulatot ad, hogy az országgyűlési választás után, de még az önkormányzati választás előtt állunk – mondta Káli Sándor. – De a mi feladatunk mindig is az lesz, hogy megoldjuk Miskolc problémáit, ha kell küzdjünk érte, ha kell, kössünk megállapodásokat, hiszen elődeink is erre köteleznek bennünket.

A polgármester ezek után arról beszélt, hogy a gazdasági válság térségünket sújtotta a leginkább, és most nagyon hiányzik a gyárváros, mert igen lassan épül helyette valami más, de hisz benne, hogy lesz új város, mert „Miskolc mindig is hitt magában.” Ezek után a fő emberi értékekről szólt Káli Sándor, melyeket az emberek keresnek. És mint fogalmazott, a rendet is újra kell teremteni, de nem csak a világban, hanem a fejekben is.

Hajrá Miskolc! - fejezte be beszédét a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában