Helyi közélet

2010.05.18. 16:15

Hamarosan indul a Máltai Szeretetszolgálat Tokaji Csoportjának az LHH-s projerktje

<p>A Máltai Szeretetszolgálat Tokaji Szervezete, foglakoztatási pályázatra 200 millió Ft-os pályázatot nyújtott be, azzal, hogy legalább 25 fő leghátrányosabb helyzetű embert kívánnak visszavezetni a munka világába a Tokaji Kistérségben.</p>

A cél olyan munkacsoport létrehozása, amely megfelelő képzést kap olyan munkavégzésre, amelyre a kistérségben igény mutatkozik. A feladat felmérésére, a szűrésre, amely a munkacsapatot létrehozza a Napraforgó Nonprofit Közhasznú Társaságot kérték fel, akik mintegy 30 embert – főleg vezetőket – hívtak egy munkaebédre azzal, hogy módszereiket ne csak ennél a projektnél fogadtassák el, hanem más foglalkoztatási pályázatoknál is.

Polgármesterek, vállalkozók és a Munkaügyi Központ Tokaji Kirendeltségének a vezetője fogadta el a meghívást.

A magas érdeklődés annak köszönhető, hogy a térségben a munkanélküliség eléri a 14 %-t, ezért kizárólag csak olyan képzett, összetartó, és a foglalkoztató felé lojális embereket akarnak a munkáltatók felvenni – sikeres pályázatok esetén -, akiknél biztonsággal minőségi munkára számíthatnak.

Ezt tűzte ki célul a Máltai Szeretetszolgálat Tokaji csoportja is. A munkaebéd iránti érdeklődésből, és az azt követő párbeszédből kiderült, hogy a Tokaji Kistérségben más szervezetek is szeretnének törvényes úton – akár – LHH-s embereket is foglalkoztatni. A Napraforgó Nonprofit Közhasznú Kft. erre, minden érdeklődő esetében nyitott volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában