Helyi közélet

2010.05.25. 07:07

Elkerüli a forgalom az üzleteket

<p>Miskolc - A Zöld Nyíl projekt megvalósítása jó időre „elterelte” a villamossal utazókat a miskolci Széchenyi utcáról. Körkérdésünkben arra kerestük a választ, érződik-e ez az üzletek forgalmán, vagy aki vásárolni akar, villamos nélkül is eljön.</p>

Már az első naptól érezzük a hatását az elterelésnek. A vásárlóink közül sokan az utazásukat megszakítva „néznek be” hozzánk számukra érdekes könyvet keresve és ez most kiesik” – panaszolja Kondás Tamás, a Géniusz Könyváruház üzletvezetője. Reméli: minél előbb véget ér ez az állapot. A Szinvaparkban lévő üzleteket csak áttételesen érinti a forgalomváltozás, de mindenesetre kikerültek a villamosutasok útvonalából. A második emeleti Garage Store-ban nem sok érződik mindebből. „Nálunk inkább az évszakváltás és az iskolakezdet – főként ez utóbbi – jelent forgalom változást" – fejti ki Hegedűs Rita, üzletvezető helyettes. A villamosforgalom szüneteléséből semmit sem vettek észre.

Nem ma kezdődött

A volt villamosmegálló tőszomszédságában van a DE-KA Kft sportboltja. Jónás Lajos tulajdonos a 80-as évektől kereskedik a főutcán, bőséges tapasztalatokkal bír e téren. „Érezhető, a villamos forgalom megszűnése, de nem ez a gond. A főutca már évek óta elvesztette varázsát” – fejti ki véleményét. Sajnos egyre jobban érezhető ez a folyamat és ezen még az sem fog segíteni, ha vadonatúj villamoson közlekednek az emberek. A vásárlóerő ugyanaz marad – teszi hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában