Helyi közélet

2010.05.01. 22:09

A Csanyikban lazult az egész város

<p>Miskolc - Munkával ünnepelték a munka ünnepét azok az édesség- és mütyürkeárusok, akik a Csanyikban próbálták kielégíteni a majálisozók minden igényét.</p>

Bár a színpadon folyamatosan zajlottak az események – bábszínházi előadás, Kefír minikoncert, polgármesteri köszöntő – a hangszórók csak nehezen voltak képesek versenyben maradni az Andok hangulatát a Bükkbe varázsló dél-amerikai indián zenével, amivel valószínűleg azokat igyekezett magához csábítani a tollas díszeket, bennszülött dobokat kínáló eladó, akik felülemelkedtek az árukínálat tájidegen jellegén, és a sokadik sör után úgy érezték, a pánsíppal is elboldogulnának - ha már a sebesen ürülő sörös flaskából olyan szívszaggató dallamokat tudnak előcsalogatni.

Persze azoknak sem kellett sokáig nélkülözniük, akik az erdő közepén döbbentek rá, hogy szükségük van egy tekegolyót is elbíró, extra méretű melltartóra – bár lehet, hogy a fehérneműárus csak azoknak próbált segíteni, akik egy virgonc erdei sétát követően nem tudtak elszámolni a kérdéses ruhadarabbal. Akik ruhájának hátába beletört a fű, szintén számíthattak hasonló, hathatós segítségre, mert akár 8XXL-ig bármilyen ing megvásárolható volt, de aki csak a parlamenti választás győztesei – illetve vesztesei - előtt akarta megemelni a kalapját, szintén a helyszínen szerezhette be az ehhez szükséges ruhadarabot. Mivel az érintett politikusok minden színben jelen voltak a majálison, ennek semmi akadálya nem lett volna.

A mutatványosok elsősorban a gyerekkel érkezőkre alapozták a virágzó üzletmenetet: a megszokott nyalánkságok – vattacukor, törökméz, fagylalt – eladói mellett az ugrálóvár és a körbe-körbe járó motoros szerkezetek üzemeltetői kereshettek a legjobban, de valószínűleg a változatos méretű hátasokat felvonultató lovagoltatók is összeszedték az abrakra valót. Sok majálisozó felkészülten érkezett: délelőtt a völgyben egyre több helyen lobbantak fel a bográcsok alatt a tüzek, míg mások beérték egy tenyérnyi sültszalonnával és néhány szelet frissen csepegtetett zsíros kenyérrel. Igazuk volt, arra is remekül csúszott a sör.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában