Helyi közélet

2010.04.27. 21:08

VárosJárás: még lehet jelentkezni

<p>Miskolc - Péntekig lehet még jelentkezni a május 8-ai VárosJárásra, azaz egy szórakoztató, akadályversenyszerű városi vetélkedőre.</p>

Lényege, hogy nem asztalok mellett mérik össze tudásukat a csapatok, hanem a „várost járva”, különböző helyszíneken kapják meg Miskolchoz kötődő feladataikat. Maximum öt fős csapatokat várnak a szervezők, akiknek nem kell különösebben készülniük, elég, ha Miskolc híreit követik folyamatosan nyomon.

A Játékos VárosJárást tavaly – harminc éves pihenő után – szervezték meg újra, és olyannyira sikeres volt, hogy az idén, a város napjához kötődően újra megrendezik.

– Négy kategóriában várjuk a versenyzőket – sorolta Juhász Rita, a főszervező Művészetek Háza igazgatója. – Indulhatnak a versenyen általános és középiskolások, családok és közösségek, ez utóbbi kategóriába munkatársak, baráti társaságok, szomszédok, egyesületek, nyugdíjas klubok egyaránt beletartozhatnak. Az utóbbi két kategóriába bárki, korhatár nélkül belefér...

Játékos feladatok

A játékosoknak tíz „állomást” kell felkeresni, ahol a helyszínhez kötődő játékos kérdéseket, feladatokat kapnak. A tavalyi versenyről is elárult Rita néhány dolgot, a színházban például nagy sikert aratott a „Most mutasd meg!” játék, de fel kellett keresniük a résztvevőknek a Művészetek Házát és a Diósgyőri várat is.

– A versenyzőknek ezen a napon ingyenes a busz- és villamosközlekedés, az autóval indulóknak pedig a parkolás – tudtuk még meg. A győzelem nem a jármű minőségétől függ (a következő helyszínre érési időt például „buszban” számították ki), sőt, a tavalyi versenyen volt csapat, amely biciklivel versenyzett.

Az ajándékokról is essen néhány szó: nyári táborok, családi pihenés, kulturális eseményekre szóló belépőjegyek, tárgynyeremények várnak gazdára. Minden versenyző kap pólót és uzsonnacsomagot – mondta Juhász Rita.

Négy kategóriában versenghetnek a maximum 5 fős csapatok:

  1. Általános iskolások,
  2. Középiskolások,
  3. Családok,
  4. Közösségek


Infobox

A jelentkezéseket április 30-ig várják a Művészetek Háza címén: 3530 Miskolc Rákóczi u.5., vagy e-mailben: [email protected], faxon: 46/ 508-845, vagy személyesen a Művészetek Háza jegypénztárában (Rákóczi u.2.).

Kérik, a jelentkezők adják meg, mely kategóriában indul a csapat, mi a csapat neve, a csapat képviselőjének a neve, telefonszáma és e-mail címe. További információ: 30/ 2292 575.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában