Helyi közélet

2010.04.25. 22:54

Választás 2010 | Fidesz: "Ez történelmi győzelem!"

<p>Miskolc - Több mint 300 Fidesz-szimpatizáns ünnepelte vasárnap este a győzelmet az ITC-székházban.</p>

Történelmi győzelemnek nevezték Miskolc egyéni országgyűlési képviselő-jelöltjei a választás eredményét. Ilyen ugyanis még nem volt, hogy Miskolcnak 4 egyéni országgyűlési képviselője legyen. A párt aktivistái, segítői és szimpatizánsai vasárnap az ITC-székházban gyűltek össze, hogy együtt izgulják végig az estét, majd együtt ünnepeljék a győzelmet. Lenártek András, a Fidesz miskolci elnöke már a 40 százalékos feldolgozottságnál bejlentette, nagy győzelem várható, mert úgy néz ki, a 4 egyéni jelölt is nyer, és meglesz a kétharmados többség is. A székházba este 7 óra után egyre többen érkeztek, a hangulat egyre fokozódott. Fogyott a bor, az ásványvíz és a szendvicsek. A jelenlévők kivetítőkön követték figyelemmel az országos és a miskolci eredményeket. A fideszes jelöltek jó eredményét tapssal jutalmazták.

Könnyes szemmel

Fél 10 előtt aztán kiderült, a győzelem biztos, volt, aki a nemzeti lobogót szívére szorítva, könnyes szemmel hallgatta végig Orbán Viktor tévébeli beszédét. Aztán a kivetítőn a You Tuben is fellelhető „Csaó MSZP” című átirat fokozta az amúgy is pezsgő hangulatot. Kisvártatva megérkezett a négy jelölt, akik nehezen szabadultak a gratulálók gyűrűjéből. Kétségtelen, a leghatásosabb bevonulást Sebestyén László, a 4-es választókerület jelöltje produkálta. Mögötte segítői és aktivistái fideszes pólóban énekkart alkotva gitárkísérettel harsogták: Újra itt van, újra itt van a nagy csapat... , a tömeg pedig vastapssal jutalmazta a produkciót.

A feladatok

Ódor Ferencet, a Fidesz megyei elnökét telefonon értük el vasárnap éjszaka. Az eredménnyel kapcsolatban úgy fogalmazott: köszöni a választóknak a lehetőséget és a felelősséget, amit megadtak a párt jelöltjeinek.

– Örülök a nagy egyetértésnek és a nagy nemzeti összefogásnak. A megye képviselőinek legfontosabb feladata a munkahelyteremtés és a közbiztonság megteremtése lesz – hangsúlyozta az elnök.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában