Helyi közélet

2010.04.25. 13:18

Választás 2010 | Csöndes választási délelőtt Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - A tiszaújvárosi 10-es és 11-es választókör a város központjában található. Ottjártunkkor már lezajlott a "reggeli csúcs" a szavazást illetően, a két helyszínen mintegy 20 -30 szavazó fordult meg egy óra alatt. Ezzel azonban nem ér véget a program: délután mindenki a Sajószögeden lévő telkükhöz "veszi az irányt".</p>

Lenke Dorina kislányával 11 körül érkezett, elmondta: a voksolási ceremóniát leszámítva szokásosan alakul a vasárnapi program. Bevásárlással folytatják, majd a nagymamához mennek ebédre. „Kedvező időpontban érkeztünk, nem kellett várni a szavazásnál” - összegzi tapasztalatait.

Kellemes nap

Kellemesen indult a napja Lovász Sándornénak. A szomszédasszonyokkal – jelenlegi tartózkodási helyén Polgáron – elfogyasztott kávé közben megbeszélték a vasánapi terveket, szigorúan politikamentesen. Utána mindenki indult szavazni. leadni a pártszimpátiájának megfelelő voksokat. A szavazólap kitöltését követően az unokáknál folytatódik a nap, a további program az ő terveik szerint alakul, valószínűleg a jó időre való tekintettel valamilyen szabadtéri elfoglaltságot választanak.

Kerekezve érkezett

Gyulai Lászlóné nem véletlenül jött kerékpárral a szavazóhelyiséghez, télen-nyáron bárhová is akar eljutni a környéken ezt a közlekedési eszközt használja. Már hajnali négykor megfőzte az ebédet. A szavazást követően édesnyját látogatja meg, majd hamarosan érkezik a család többi tagja is a vasárnapi ebédre. Ezzel azonban nem ér véget a program, délután mindenki a Sajószögeden lévő telkükhöz „veszi az irányt”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában