Helyi közélet

2010.04.27. 14:20

Van, hogy a szemét termeli a szemetet...

<p>Bükkszentkereszt – 48 órával a Maxx Shot! 17. Miskolc Rally után is javában takarítják a verseny gyorsasági szakaszainak környékét a rendezők.</p>

Üres vodkás üvegek. Több fajta. Sörös- és cigis dobozok. Szeméttel telepakolt műanyagszatyrok és zsákok - otthagyva a fák mellett, a bokrok alján. Úgy látszik a szesz a ralira járók egy bizonyos részének elmaradhatatlan kellék.

A hétvégén megrendezett Maxx Shot! 17. Miskolc Rally rendezői azonban nem mérlegelhetnek; ki kell takarítaniuk a gyorsasági szakaszok környékét. A sátai és a lyukói gyors környéke már-már makulátlan, igaz, a két kiberhelt centrifugát, és jó néhány traktorgumit azért nem biztos, hogy a rali fanatikusok cipeltek az aszfaltcsík mellé...

Jacsó Tibor, a verseny rendezője érdeklődésünkre elmondta: a hét közepére a verseny előtti állapotokat szeretnék visszaállítani, azaz minden, a ralihoz köthető nézői szemetet eltakarítanak.

„Szeretném megköszönni az együttműködést azoknak a nézőknek, akik összeszedték szemetüket, és lehozták a városba. Ezzel is segítettek nekünk!” - mondta a Miskolc Rally főszervezője. „Ugyanakkor köszönöm a segítségét a versennyel együttműködő önkormányzatoknak, polgárőröknek, és önkénteseknek! Nélkülük nem tudtunk volna ilyen jó versenyt rendezni. Az viszont bizonyos, hogy a szemetelés miatt a jövőben átfogjuk gondolni azt, hogy egy-egy gyorsasági szakasz mellé, miként és milyen feltételekkel mehetnek be a nézők.”

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában