Helyi közélet

2010.04.14. 17:33

Túl drágán készült szabályzatok?

<p>Miskolc - A Misek Kft-re vonatkozó médiahírekre olvasóink tőlünk remélnek választ. Mi már feltettük kérdéseinket.</p>

Több médiumban látott hírek alapján szeretném, ha az Észak-Magyarországnak adna választ a felvetésekre. Konkrétan mi az alapjuk, igazak, nem igazak, vagy mennyiben? Ugyanezen kérdéseket eljuttattattuk a Misek Kft. ügyvezető igazgatójának, dr. Kovács Zoltán ügyvezető igazgatónak és dr. Mokrai Mihály alpolgármesternek is szerdán. A választ mindketten csütörtökre ígérték, tehát mi is egy nap haladékot kérünk olvasóinktól.

A médiahírek

Az egyik megfogalmazás: „A MISEK Kft hét millió forintért csináltatott magának olyan szervezeti és működési szabályzatot, amit fél millió (plusz áfáért) is meg lehet csináltatni. Lehet, hogy mégse véletlenül van olyan tetemes vesztesége?

A másik: „Tavaly 17 millió forint értékben kötött szerződést a korábban a Miskolc Holding vezérigazgató helyetteseként dolgozó, majd egyik napról a másikra távozó Bernáth Attila nevével fémjelzett X-Centrum Kft.-vel és az M-Mark-Strat Kft.-vel a miskolci kórházakat üzemeltető Misek Kft. A két cég a szervezeti és működési szabályzatot, a vagyongazdálkodási szabályzatot és még egy, a cég működéséhez szükséges dokumentumot készített el. Szakemberek szerint elég vastagon fogott a szállítók ceruzája, mert ezeket akár tizedáron is elkészítik erre specializálódott cégek. A Misek már több egy milliárd adóssággal küszködik. Az X-Centrum neve onnan lehet ismerős mindenkinek, hogy ők csinálják a Miskolc Kártyát. A Misek nem csak tetemes adóssága miatt került az utóbbi időben az újságok címlapjára, hanem azzal is, hogy nem akarja kifizet a dolgozóinak járó fejenkénti 100 ezer forintot.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában