Helyi közélet

2010.04.16. 09:48

Tizenhat éve nem fizettek, kilakoltatták

<p>Ózd - Kilakoltatták azt a családot, amelyik több százezres adósságot halmozott föl Hétes-telepen. Az Ózdszolg Kft. felé egyáltalán nem mutattak fizetési hajlandóságot, így az utcára kerültek.</p>

Házról, lakóingatlanról ebben az esetben már nem lehet beszélni. Csak az épület oldalfalai maradtak a helyén, mindent lerombolt a kilakoltatott Hétes-telepi család. 1994 óta, tehát 16 esztendeje egyáltalán nem fizettek bérleti díjat az Ózdszolg Kft. felé. Havonta néhány ezer forintról van szó, így mostanra többszáz ezres tarozásuk gyűlt össze. Az önkormányzati bérlakások fenntartásával foglalkozó cég megvárta a fűtési szezon végén, majd elrendelte a kilakoltatást.

-  Többszöri felszólítás ellenére sem igyekeztek a tartozás rendezésére, nem volt más választásunk – fogalmazott Mészáros Éva, az Ózdszolg Kft. bérleménygazdálkodási csoportvezetője. A kilakoltatás rendben lezajlott, elismerték a tartozásukat, és a megadott időpontra elhagyták a „házat”. Bár kollégáimmal már erősen megrongált állapotban vettük vissza.

Visszamentek rombolni

A famíliából néhányan a kilakoltatás után visszamentek, majd a közfalakat kiverték, és elvitték azokat a tartóelemeket, amelyeket meglátásuk szerint még értékesíteni lehetett. Voltak azonban néhányan, akik elzavarták a visszatérő hívatlan vendégeket.

- A teljes rombolást sikerült megakadályozni, mert időben észrevettük, hogy mit csinálnak. Mi rendet és nyugalmat szeretnénk, de sajnos vannak olyanok, akik ennek az ellenkezőjével hívják föl magukra a figyelmet – fogalmazott Budai Zoltán, hétesi lakos.

Az Ózdszolg Kft. nyilvántartása alapján még legalább egytucat család hasonló sorsra juthat a városban.  Egyelőre nincs elrendelt kilakoltatás, de sokan vannak olyanok, akik szintén többszázezres tartozást halmoztak föl.

Nem akarja, hogy kipakolják

- Próbálunk részletfizetési kérelemmel élni. A férjem segélyt kap, abból pedig nem lehet levonni a tartozást. Nekünk is sok gyűlt össze, mert nem fizettünk. Igyekszünk törleszteni, mert nem szeretném, ha minket is kipakolnának, úgy mint őket – árulta el Kiss Euridike, hétesi lakos.

Ózdon a bérlakás állomány az utóbbi években alaposan lecsökkent, elsősorban a romák lakta részeken. Nem fizetnek, lelakják, értéktelenné teszik a házakat. Az Ózdszolg Kft.-nek ez az egyetlen eszköze, hogy valamilyen szinten mentse a vagyont – tette hozzá Mészáros Éva. De hogy ezek az emberek ezután hová mennek, még ők sem tudják.

ÉM/ME

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában