Helyi közélet

2010.04.16. 14:52

Több éve nem fizetnek – menniük kell

<p>Ózd, Sárospatak - Több száz ezer forintos tartozás és az együttműködés hiánya vezet a kilakoltatáshoz.</p>

Véget ért a fűtési szezon, véget ért a kilakoltatási moratórium is. Az elmúlt héten egy sárospataki, szerdán pedig egy ózdi családot lakoltattak ki szociális bérlakásból. Az ózdi önkormányzat szociális osztályán annyi tudtunk meg, hogy a kilakoltatott családban élő gyermekek érdekében a szükséges intézkedést meghozták, a felnőtteknek az elhelyezést felkínálták, de nem éltek vele.

Nem fizettek

Sárospatakon  Aros János alpolgármestertől megtudtuk, a városban 200 szociális bérlakást tart fenn a az önkormányzat. A bérlők 95 százaléka minden hónapban pontosan fizet, vannak azonban olyan lakók, akik 500-600 ezer forintos lakbértartozást halmoztak föl. Ez azt jelenti, hogy 8-10 éve egyáltalán nem fizetnek. Az önkormányzat 2007-ben felszólításokat küldött a nem fizető lakóknak, hogy rendezzék tartozásukat. Volt, aki ezt meg is tette, de aki a harmadik felszólításra sem reagált, ügyében a bírósághoz fordult az önkormányzat. A kilakoltatásról szóló határozatok 2009 őszén érkeztek meg, de télen már nem akarták az utcára tenni a bérlőket. Ezért most, áprilisban történt meg az első kilakoltatás, és további 10 családra vár hasonló sors – jelezte Aros János, hozzátéve: ezek az emberek vagy lakbértartozásuk miatt kerülnek ebbe a helyzetbe, vagy azért, mert határozott idejű szerződésük lejár, és azt nem hosszabbították meg, illetve már nem felelnek meg az szociális bérlakáshoz jutás feltételeinek. Két olyan bérlő is van például, akiknek más településen szocpolos lakásuk is van.

Szerettünk volna tájékozódni a miskolci helyzetről is, de a MIK Zrt.-nél, a város ingatlankezelőjénél azt az ígéretet kaptuk, hogy péntekre adnak választ.

ÉM-HE


Kapcsolódó cikk:

Tizenhat éve nem fizettek, kilakoltatták

eszak | 2010.04.16 09:48
Ózd - Kilakoltatták azt a családot, amelyik több százezres adósságot halmozott föl Hétes-telepen. Az Ózdszolg Kft. felé egyáltalán nem mutattak fizetési hajlandóságot, így az utcára kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában