Helyi közélet

2010.04.19. 12:57

SEGÍTÜNK: Csanád hamarosan útnak indul

<p>Hernádnémeti - Összejött a kis Gilányi Csanád külföldi műtétjéhez szükséges pénz, ami részben az Észak-Magyarország olvasóinak köszönhető.</p>

Március elején írtunk a halmozott sérülésekkel született hernádnémeti kisfiúról, Gilányi Csanádról. Első találkozásunkkor belopta magát szívünkbe a szuper értelmes, aranyos kisfiú, aki fejlődési rendellenességei ellenére rendkívül mozgékony. Egyórányi együttlét is meggyőzött bennünket arról, hogy Csanád saját lábára akar állni, magyarán menni akar, amire jelen állapotában nem képes. Bár a szülei minden lehetséges utat végigjártak, olyan hazai szakemberre nem akadtak, s nem is ajánlottak nekik senkit, aki gyermekük mindkét donga lábának megműtése árán ezzel akár csak biztatná őket. Már le is tettek róla, amikor egy ismerősük felhívta a figyelmüket a bécsi klinikára. S valóban, az ottani professzor, eddigi sikeres operációinak tapasztalatai alapján, s a gyermek combizmainak vizsgálata után valószínűsítette a műtétet követő talpra állást.

Most csak előre néznek

A szülők gyűjtésbe kezdtek, hiszen a műtét 10 200 euróba kerül. Közben értesültek a lehetőségről: amennyiben Magyarországon ez a műtét nem végezhető el, úgy az OEP egyéni méltányosságot gyakorolhat. Sajnos elutasították őket, tudtuk meg a minap Gilányiné Nagy Orsolyától.

– Ám ezzel már nem is nagyon szeretnénk foglalkozni. A pénz végül is összegyűlt a Gesztelyi Beteg Gyermekekért (közhasznú) Alapítvány Csanád gyógykezelésére elkülönített számlaszámán. Ebben az Észak-Magyarországnak is nagy szerepe volt, hiszen a Csanádról szóló cikk közlése után megugrott az adományozók száma. Köszönhetően nekik és mindenki másnak, aki segített, a műtét költségét az alapítvány már át is utalta a bécsi klinikának. A jövő héten pedig már utazunk Bécsbe – mondta az édesanya.

Drukkoljunk nekik együtt!

Megjegyezzük, Orsolyát csak nagy nehezen sikerült rábeszélnünk a műtét előtti cikkre. Ami hatott: hadd tudják minél többen, hogy Csanád műtéte, műtéti sorozata április 28-án kezdődik. Hadd gondoljunk rá együtt, hadd drukkoljunk neki minél többen azokban a napokban!

A Hernádnémeti Önkormányzat Képviselő-testülete és Az Általános Iskola Nevelőtestülete április 17-én 19 órai kezdettel,
az általános iskola aulájában jótékonysági bált rendez Csanád javára.

További részletek:www.gilanyicsanad.eoldal.hu


Korábbi cikkünk:

Csanád tényleg járni szeretne
Hernádnémeti - Egy hároméves kisfiúnak pénzre volna szüksége, hogy megműtsék. Remélhető, hogy így önállóan tudna járni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában