Helyi közélet

2010.04.06. 16:29

Odúkat kaptak a szántói madarak

<p>Abaújszántó - Természetes faüregek hiányában, mesterségesen készült, 40 darab megszámozott fészekodút helyeztek el – felnőttek segítségével az abaújszántói Ilosvai Selymes Péter Általános Iskola felső tagozatos tanulói, a környezetvédelmi szakkör tagjai és az önként jelentkező gyerekek a két iskola udvarára, a parókiára, a templomkertbe és a sípályát övező erdőrészbe.</p>

A mesterséges lakóhelyek élő fákra kerültek, vigyázva arra, hogy függőlegesen és szilárdan álljanak, napfény is érje őket, bejáratuk pedig megközelíthető legyen. A fészekodvak kerek bejárólyukkal és levehető deszkafedéssel készültek, hogy könnyebb legyen a madárlakok tisztogatása. A gyerekek odúnaplót vezetnek, és térképvázlatot készítenek a pontos megfigyelések érdekében.

A madárodúkatTermészeti értékeink, a Zemplén jövője!” program keretén belül az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület biztosította a lelkes gyerekek és felnőttek számára, melyek felett a kisváros ökoiskolája védnökséget vállal.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában