Helyi közélet

2010.04.13. 09:51

Nézőpont: Mibe fogadjunk, hogy...?

<p><em>Kedves kollégám valószínű, bánja már, hogy nem hitt a közvéleménykutatásoknak, most le kell szoknia a dohányzásról. Állította ugyanis, hogy több olyan választókörzet lesz megyénkben, ahol az MSZP gyűri le a Fideszt, és nem fordítva, meg is fogadta, ha nem lesz igaza, nem gyújt rá többet</em>. <strong>Hajdu Mariann jegyzete.</strong></p>

Most több évtizedes bagósság után kell lemondania szenvedélyéről, mindössze két hét laufot kapott, hátha a második forduló más eredményt hoz... Ebben ne nagyon bízzon, mondtuk is neki az esélyeket latolgatva. De ki ne értené meg őt? Azt ugyanis sejtettük, hogy nyer a Fidesz, de hogy országszerte közel másfél millióval kevesebben szavaznak az MSZP-re mint négy éve... Megyénkben mindemellett különleges helyzet állt elő, hiszen az MSZP-nek egyéniben a Jobbikkal is meg kell küzdenie a második fordulóban. Több választókörzetben a harmadik helyre szorultak, és ahol nem, ott is megszorította az új párt a szocialistákat.

Ha már fogadni akarunk, talán arra lehetne még, hogy lesz-e kétharmados többsége a Fidesznek vagy sem. És lehet vitázni is, jó lenne-e ez.

A vélemények különbözők. Egy biztos, a Fidesznek nagy lehetőség a következő évek. De nagy felelősség is, hogy tud-e élni vele.

- Hajdu Mariann -


Kapcsolódó cikkek:

Szavazott Borsod-Abaúj-Zemplén megye is
Miskolc - Így zajlott a 2010-es választás első fordulója Borsod-abaúj-Zemplén megyében.

VÁLASZTÁS 2010 Borsod-Abaúj-Zemplén 13-ból 3 első körös győzelem
Borsod-Abaúj-Zemplén megye mind a 13 választókerületében a Fidesz-KDNP jelöltjei végeztek az első helyen az adatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján.

Jegyzet: Bizonyítványosztás után
Igazából nagy meglepetés nem ért. A suttogó propaganda, a médiában szajkózott hangulatjelentések ismeretében akár tized százalékos pontossággal kiszámolhatták a közvélemény-kutatók az első forduló eredményét. Szántó István jegyzete.

Választás 2010 | Kampány: folytatása következik
Miskolc - Megyénk 13 választókerületéből 10-ben még folytatódik a választás, így a kampány is. Ki hogyan készül rá? Megyei pártelnököket kérdeztünk...

3 kérdés, 3 válasz: Gyulai Attila
Válaszolt: Gyulai Attila, a Political Capital Institute munkatársa.

Választás 2010 | Először első körben
Sárospatak - Zemplén mindig polgári gondolkodású volt. Köszönet a több mint 15 ezer választópolgárnak, akik rám szavaztak – mondta vasárnap éjjel az Észak-Magyarországnak dr. Hörcsik Richárd a Fidesz-KDNP színeiben egyéni választókerületben mandátumhoz jutó honatya.


<p> </p>

<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában