Helyi közélet

2010.04.24. 13:18

Nézőpont: Gyönyörű tájakon

<p><em>Pár éve írtam azokról az osztálykirándulásokról, amelyek már rég elvesztették eredeti szerepüket. Tudniillik azt, hogy a tanulóifjúság a valóságban is lássa a földrajz-, történelem- vagy egyéb órán tanultakat. Felfedezzék hazánk gyönyörű tájait, történelmi emlékeit, természeti csodáit.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Mert az évek során ezek az osztálykirándulások kezdtek inkább 2-3 napos bulikra hasonlítani, melyekben több szerep jutott az alkoholnak, mint az útikönyveknek. Nem egy osztályfőnökkel beszéltem, aki épp azért döntött úgy, hogy nem viszi osztályát kirándulásra, vagy ha viszi is, csak egynaposra, mert sejtette, éjszaka elszabadul a pokol, másnap pedig, az átbulizott éjszaka után már nem sok hasznát veszi diákjainak.

Igaz, egy nap alatt nem lehet bebarangolni hazánk távolabbi tájait. De miért is kellene messzire menni, amíg közvetlen környezetünk is rejt számtalan felfedezetlen csodát. Ha pedig a diákok hasznosan töltötték azt az egy napot, a szülők is ki tudták fizetni a kirándulás árát, akkor mindenki elégedett lehet.


Kirándulás, éjszakai buli nélkül

eszak | 2010.04.24 09:16

Miskolc - Május az osztálykirándulások ideje. Nem biztos, hogy a jó kirándulás drága is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában