Helyi közélet

2010.04.21. 18:23

Nézőpont: Azon a szép napon

<p><em>Nem azért írom ezt a jegyzetet, mert egyetlen fillért is sajnálnék gyermekem sikeres érettségijére vagy színvonalas ballagására.</em>&#160;<b>Hegyi Erika jegyzete</b></p>

Hiszen én is, mint gondolom minden szülő, szinte mindent megadnék azért, hogy csemetém azon a nevezetes napon, amikor a felnőttkor küszöbére ért, minden a legjobban sikerüljön, és örök emlék maradjon számára. Persze szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy mindazt, amit az iskola kér és még ami ezen felül kell, elő tudom teremteni. De közben meg sejtem, hogy sokan, nagyon sokan nincsenek így ezzel.

Bár az iskolákban (a miénkben is) gyakran hangoztatják, hogy szinte semmit nem kötelező befizetni, még soha nem láttam egy szülőt sem felállni, hogy elmondja, nekik nem telik ezekre a kiadásokra, nem tudnak több tízezer forintot áldozni az érettségivel és ballagással kapcsolatos kiadásokra. Ez csak akkor derül ki, amikor év végén néhányan a nem fizetők feketelistájára kerülnek. Azért mégiscsak fel kellene állnia valakinek. És szólni, hogy nem a pénztől lesz szép a ballagás.


Mennyiből ballag a vén diák?

eszak | 2010.04.21 13:30

Miskolc - Közeleg a ballagás időpontja, a szülők elkezdték az ünnepség előkészületeit.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában