Helyi közélet

2010.04.27. 16:06

Már nincs sötétség éjszaka a tokaji Tisza-hídon

<p>Tokaj - Újra van közvilágítás a tokaji Tisza-hídon, a Magyar Közút Zrt. megjavíttatta a lámpákat. Korábban az önkormányzat, a közlekedési tárca valamint az útfenntartó cég évekig vitatkozott azon, mindez kinek a feladata. Eddig a járművek, gyalogosok és kerékpárosok éjszaka sötétben kelhettek át a hídon.</p>

Májer János, Tokaj polgármestere kedden a Független Hírügynökségnek elmondta: többször is levélben fordult az illetékes hatóságokhoz, amelyekben jelezte, hogy a hídon egyáltalán nem volt világítás. Ez a helyzet sok veszélyt hordozott magában, hiszen a hídon komoly kamionforgalom zajlik, egyes napokon több ezer nehézgépjármû is áthalad a városon.

Májer János hozzátette: hamarosan a híd aszfalt burkolata is megújul, a beruházás már szerepel a közbeszerzési tervben. A Tisza fölött átívelõ építmény teljes felújítása - amely egyebek mellett magába foglalja a fémszerkezetek javítását, valamint egy teljesen új, modern közvilágítási rendszer kiépítését - az eredeti tervek szerint jövõre valósul meg. A tokaji Tisza-híd fontos szerepet tölt be az itthoni és a nemzetközi áruforgalomban, hiszen nemcsak Borsod és Szabolcs megyéket köti össze, de itt halad az egyik legforgalmasabb, Európa északi és déli országait összekötõ teherszállítási útvonal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában