Helyi közélet

2010.04.13. 12:49

Miskolci villamosprojekt: Még nincs szerződéskötés

<p>Miskolc - Csütörtökön kiderülhet, merre terelik a forgalmat a villamospálya rekonstrukciójakor.</p>

Ha minden a tervek szerint halad, akkor csütörtökön tudhatjuk meg, hogy merre terelik a forgalmat a villamosprojekt indulása után, információnk szerint ugyanis szerdán ülnek össze a szakemberek, hogy döntsenek az ügyben. A villamospálya teljes rekonstrukciója egyébként május 3-án a Tiszai pályaudvarnál kezdődik, az első kapavágásokkal a Thököly utcai vágánykapcsolatot építik be. Villamosprojekt ügyben nem megy minden zökkenőmentesen. Bár nemrégiben nyertest hirdettek mind a villamos- mind a PR tenderben, ám egyik esetben sem tudtak szerződést kötni, mindkettőt megtámadta valamelyik nem nyert pályázó a közbeszerzési döntőbizottságnál. Mindkét esetben májusnál korábban nem várható szerződéskötés.

Eredményt hirdettek

Hétfőn viszont eredményt hirdettek a lakossági ötletpályázaton, melyet több kategóriában is meghirdettek, melyben a megállók megtervezéséhez vártak ötleteket. Kilenc pályázat érkezett, íróikkal a tervező javaslatára kötetlen beszélgetést terveznek.

A díjazottak: Nádasdi Zoltán, Koronkai Anett és Andorkóné Matisz Cecília.

ÉM/HM


Kapcsolódó cikkek:

Miskolci villamosprojekt: Éles kanyar helyett egyenesen
Elkezdték bontani azokat a házakat Diósgyőrben, amelyek szűkké tették az adott útszakaszt, így nem fért volna el a villamos meghosszabbított pályája. Ha meglesznek rá az engedélyek...

Nézőpont: Titokzatos villamosprojekt
Nem lettünk sokkal okosabbak. A villamosprojektre gondolok. Tudjuk már, ki nyerte a pályatendert, azaz hogy mely cég lesz a generálkivitelezője az új pályának, és ki hosszabbítja meg, és azt is, hogy mely cégtól vesszük majd a villamosokat. Hajdu Mariann jegyzete.

Indulhat végre a villamos
Miskolc - Egy biztos, május 3-án elkezdődik a villamos nagyprojekt, mégpedig a Tiszai pályaudvarnál...

Olasz villamosok: Milánó után Miskolcon is
Csendes, energiatakarékos, alacsonypadlós, jó széles. Ilyen lesz a miskolci villamos. Olasz villamosa lesz Miskolcnak: így döntött csütörtöki zárt ülésén a miskolci önkormányzat közgyűlése.

Nézőpont: Imádni való leszel, villamos?
Annyi idős voltam, mint most a lányaim, és már egyedül, villamossal jártam iskolába. Sárga volt, iszonyúan zörgött – így emlékszem – alig lehetett hallani a mellettünk álló hangját. Hajdu Mariann jegyzete.

Olasz cég nyerte a miskolci villamostendert
Miskolc - A helyi önkormányzat csütörtöki döntése szerint az Ansaldobreda nevű olasz cég szállítja a szükséges 31 villamos járművet a miskolci Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojekthez.

A Fidesz szerint a szocialisták kampánycége nyerte a miskolci villamosprojektkommunikációs tenderét
A miskolci szocialisták kampánycége nyerte a borsodi megyeszékhelyen, 38 milliárd forintból lebonyolítandó, Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojekt 224 millió forint értékű kommunikációs tenderét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be két fideszes önkormányzati képviselő pénteken.

Visszautasítják a miskolci szocialisták a villamosprojekt kommunikációs tenderével kapcsolatos fideszes állításokat
Visszautasítják a miskolci szocialisták a helyi fideszes képviselők vádjait a miskolci Zöld Nyíl villamosprojekt kommunikációs tenderével kapcsolatban. Zsiga Marcell és Juga György sajtótájékoztatójukon azt állították: az önkormányzat etikátlanul és szerintük törvénytelenül egy, a szocialisták kampányában is részt vevő kft-nek adta a több mint 200 millió forintos megbízást.

Milyen lesz a miskolci villamos?
Miskolc - Ma (csütörtökön) – többek között az is – kiderül, mely villamosgyártó cégtől vesszük meg majd a járműveket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában