Helyi közélet

2010.04.07. 14:00

Misek Kft.: még nincs szerződése a műszakiaknak

<p>Miskolc - Még mindig nem oldódott meg a Misek Kft-nek dolgozó bizonyos műszaki feladatokat ellátó munkavállalók ügye. Bár továbbra is ők végzik a feladatokat, de az ügyben bírósági eljárás zajlik, ennek első tárgyalási napja május 6-án lesz.</p>

Mindemellett az is bonyolítja az ügyet, hogy a szerződést már csak azért sem lehet aláírni, mert ahhoz a miskolci önkormányzat közgyűlésének is rá kellene bólintani. Erről szól az a sajtóközlemény, amit dr. Kovács Zoltán, a Misek Kft. ügyvezető igazgatója adott ki.

Az ügyről tavaly többször írt portálunk. Először akkor, amikor a volt Semmelweis Kórházban dolgozó műszaki-karbantartó és portaszolgálat dolgozóit e tevékenységek kiszervezése miatt a kórház nonprofit kft-vé (MISEK) alakulásával egy időben – 2009 februárjában végkielégítéssel elbocsátotta.

Előzmények

  • A kórház műszaki dolgozóiból alakult Kórházszolgáltató Műszaki Kft. felvállalta a kiszervezett tevékenységek végzését, erre a Misek Kft. december 31-ig kötött velük szerződést, közbeszerzési eljárás nélkül, még Tasnádi Zoltán ügyvezetése előtt.
    A MISEK Kft. akkori ügyvezető igazgatója, Tasnádi Zoltán a szóban forgó tevékenységekre, a feltételeket kiegészítve közbeszerzési pályázatot írt ki, amelynek eredményeként október 15-én a Kórházszolgáltató Műszaki Kft-t hirdette ki nyertesként.
    Az egyik pályázó (akit kizártak az eljárás elején) kétségbe vonta az eljárás törvényességét, s a Közbeszerzési Döntő Bizottsághoz fordult. (Eközben a közgyűlés Tasnádi Zoltánt felmentette igazgatói állásából, s helyére dr. Kovács Zoltánt nevezte ki.)
  • A Közbeszerzési Döntő Bizottság november 17-én megvizsgálta az eljárást, s azt törvényesnek mondta ki. Ennek ellenére az egyik pályázó bírósághoz fordult. A Misek Kft. műszaki dolgozóinak ügye a miskolci közgyűlés decemberi ülésén is napirendre került, hiszen közeledett a december 31-ei határidő, a dolgozók attól féltek, nem lesz az új évtől állásuk. Káli Sándor polgármester nyomatékosította, ő maga garantálja, hogy megmarad a munkahelyük.

Közgyűlési jóváhagyás

Kovács Zoltán akkor úgy nyilatkozott, szeretné áttanulmányozni az eljárás részleteit, (hiszen annak kiírásakor még más volt az ügyvezető igazgató) s így az iratok aláírásánál körültekintő szeretne lenni.

Az ügyről most adta ki az említett sajtóközleményt. Ebben ír a bírósági eljárás kitűzött időpontjáról, és arról, hogy
a közbeszerzési eljárás iratanyagát áttanulmányozva észlelte az ügyvezetés, hogy a tíz éves időtartamra szóló szerződés alapján több mint 2,4 milliárd forint megfizetésére kell kötelezettséget vállalni. A MISEK Kft. alapító okirata viszont úgy rendelkezik, hogy a törzstőke 10 százalékát meghaladó szerződés megkötéséhez a tulajdonosi jogokat gyakorló közgyűlés előzetes jóváhagyása szükséges.

Emiatt a szerződés megkötéséhez a miskolci közgyűlés döntésére lesz majd szükség.

ÉM-HM



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában