Helyi közélet

2010.04.25. 10:39

Magáncég bünteti a bérleteseket Miskolcon

<p>Miskolc - Körültekintően kell autóikkal várakozniuk a miskolci parkolóbérlettel rendelkezőknek.</p>

Többek számára gondot jelent, hogy jó pénzért megvették ugyan az éves miskolci parkolóbérletet, de azzal a város számos pontján nem állhatnak meg, illetve csak akkor szembesülnek ezzel, amikor autóikhoz visszatérve pótdíjcsekket találnak az ablaktörlő lapát alá igazítva.

Semmi nem tiltja, hogy saját területét bárki parkolóként hasznosítsa és az ott várakozóktól díjat szedjen. A legtöbb „magánparkolóban” ezt egy parkolóőr oldja meg, de Miskolc belvárosának több pontján létezik olyan felszíni magánparkoló, ahol automatába kell a pénzt dobálni. Mint olvasóink jelezték, ezek a magánkézben lévő parkolók szakasztott úgy néznek ki, mint a Régió Park által fenntartottak, ezért a bérletesek minden rossz szándék nélkül könnyen eshetnek bele abba a hibába, hogy nem váltanak jegyet, holott a helyeken nem érvényesek a Régió Park Kft. által kiadott parkolási bérletek.

Mint Stefán Csabától, a Régió Park Kft. igazgatójától megtudtuk, számos bérletes ügyfelük ment már reklamálni hozzájuk a pótdíjcsekk miatt, de az önkormányzati parkolócég nem tehet értük semmit.

Felmerült a kérdés: egy magánvállalkozás jogosan vet-e ki több ezer forintos pótdíjat, amikor még az önkormányzati parkolótársaság sem dönt önmaga ebben a kérdésben, hanem a pótdíjak mértékét önkormányzati rendelet szabályozza?
Dr. Kovács Péter, a városháza jogi és informatikai osztályának főosztályvezető-helyettese kérdésünkre elmondta: ha jól látható helyen kifüggesztette a parkolót üzemeltető társaság a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szabályzatot – ami a díjfizetés elmulasztása esetén a pótdíj mértékét is tartalmazhatja – nem követ el szabálytalanságot. Amikor az autós igénybe veszi a szolgáltatást, hallgatólagosan elfogadja annak feltételeit is. Kovács Péter csak azt tudta tanácsolni az autósoknak: parkoljanak körültekintően, és ellenőrizzék azt is, hogy a Régió Park által kiadott bérletek hol érvényesek.
- SZP -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában