Helyi közélet

2010.04.27. 15:51

Újra járhat a Lillafüredi Kisvasút

<p>Miskolc - Összefogott a miskolci tűzoltóság és egy darukezelő cég, hogy újra járjon a Lillafüredi Kisvasút. Kedden azon dolgoztak, hogy daruk és kamionok segítségével sínre tegyék a többtonnás kocsikat és mozdonyokat. A kisvasút két hetet töltött kényszerpihenőn, mert a sok eső földcsuszamlást okozott és kimosta a talajt a sínek alól.</p>

Mostantól nem a mûszaki telephelyen éjszakáznak a szerelvények, mert a földcsuszamlás ettõl nem messze, a Papírgyárnál történt. A mozdonyokat és kocsikat elszállították a telephelyrõl, ahol eddig rostokoltak, átemelték a sérült vágányrész fölött, így csak a felsõbb szakaszon közlekednek majd. A vasúti pálya hossza négy kilométerrel, négy megállóhellyel lesz rövidebb - mondta Mátrai Imre, az Északerdõ Zrt. üzemigazgatója a Független Hírügynökségnek kedden.

A pálya teljes hossza tizennégy kilométer, ez rövidül most tízre. A kisvonat várhatóan már hétvégén szállíthat utasokat.


Másfél hete nem jár a Lillafüredi Kisvasút

fuggetlen | 2010.04.25 17:51

Miskolc - Már másfél hete, a nagy borsodi esőzések óta nem működik a Lillafüredi Kisvasút. A lezúduló víz ugyanis alámosta a síneket és földcsuszamlást is okozott. A kár legalább 16 millió forint. Hogy mikor indulhat el újra a kisvonat, még nem tudni.


Még nem tudni, meddig áll a forgalom

eszak | 2010.04.24 19:13

Miskolc - Korábban hírül adtuk: a szokatlanul heves tavaszi zápor rézsűomlást idézett elő a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút (LÁEV) egyik pályaszakaszán, így a téli pihenőről visszatért és újra munkába állt szerelvények nem közlekedhetnek.


15 milliós kár a kisvasútban

boon | 2010.04.16 15:46

Miskolc - Az elmúlt napok heves esőzései miatt földcsuszamlás történt a Bükkben, aminek következtében veszélyessé vált a lillafüredi kisvasút egy pályaszakasza.


Földcsuszamlás a papírgyárnál

boon | 2010.04.16 08:29

Miskolc - A lillafüredi kisvasút nyomvonalát több helyen alámosta a csapadék, statikus vizsgálja meg, hogy biztonságosan használható-e.


Kicsúszott a föld a kisvasút alól

eszak | 2010.04.15 14:11

Miskolc - Földcsuszamlás miatt bizonytalan ideig nem jár a lillafüredi kisvasút.


Még hogy kiszárad a Szinva patak!

boon | 2010.04.17 09:36

Miskolc, Felsőhámor - Az elmúlt napokban annyi eső esett, hogy a miskolci belvárosban és Felsőhámorban is árad a Szinva patak. Nézze meg a videókat!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában