Helyi közélet

2010.04.07. 08:03

Jegyzet: Voksra várva

<p><em>A hét első munkanapján elkezdték kiszállítani a szavazókörökbe szavazólapokat és a voksolás lebonyolításához szükséges eszközöket</em>. <strong>Pap Gyula jegyzete.</strong></p>

Az egyéni jelöltekre és területi listákra történő szavazás szisztémájában biztosítja a szavazni akarók véleményének arányos figyelembevételét. Aki pedig valamilyen okból nem él a demokratikus lehetőséggel, később hiába „reklamál”.

Minőségileg más a helyzet, ha – mint erre volt példa több is – nem pont úgy teljesülnek az ígéretek, ahogy a szavazatunkat kicsikarták. Hatványozottan beleerősítettek a választási becslés gépezetei, kis túlzással talán csak a Füles magazin nem közölt még ilyen jóslatot. A totális győzelemtől a tisztes helytállásig „árazzák” a nagyobbakat és „a lenni vagy nem lenni” határán egyensúlyozik több apróbb formáció. Esetükben a retorikából bajos kikövetkeztetni a mögöttük álló, egyetértő „népességet”. Úgy vagyunk vele, mint a diák a matekórán, mikor a tanárnő kérdezi, hogy mennyi lehet egyharmad felének a negyede.

Nem tudni pontosan, de nem lehet túl sok...

- Pap Gyula -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában