Helyi közélet

2010.04.22. 17:42

Jegyzet: Az alagút végén?

<p><em>Most, hogy befizettem egy hihetetlen végösszegű számlakupacot és megnéztem, mennyink maradt, elképzelhetetlennek tűnik, amit olvasok: az emberek többsége bízik abban, hogy vége a válságnak. Azaz látják az alagút végét.</em>&#160;<strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong></p>

Mindezt a gazdaságkutató cég, a GKI felmérése taglalja, eszerint a fogyasztói bizalmi index olyannyira erősen növekedett, hogy a válság előtti utolsó hónapoknál is jobb értéket mutat. Vagyis jóval optimistább az átlagmagyar, mint az elmúlt másfél évben bármikor volt: hisz benne, hogy szebb idők köszöntenek rá.

Hogy miért bízunk? Nos, egyrészt mert tőlünk nyugatabbról olyan hírek jönnek, hogy vége a válságnak. Bízunk a választások miatt is, bár ez nem újdonság, az adatok szerint ez négy éve is így volt, minden választási időszakban így van. Így éreznek – a felmérés szerint – az üzleti élet szereplői és a kisemberek egyaránt.

Én még nem érzem. Még nagyon a válságot érzem.

Én abban bízom, hogy a válság elején is csalatkoztam. Valami olyasmit éreztem,  mi biztos könnyen megússzuk, minket nem érinthet. Aztán egyre több ember vesztette el az állását körülöttünk, adósodott el, és érezhetően lett drágább minden. Szinte észrevétlenül, egyik napról a másikra. Hátha, most is így lesz, csak fordítva...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában