Helyi közélet

2010.04.23. 18:43

Elhunyt Dr. Velkey László, Miskolc díszpolgára

<p>Miskolc - Életének 83. évében elhunyt Dr. Velkey László, a megyei kórházban működő Gyermekegészségügyi Központ nyugalmazott igazgató főorvosa, volt országgyűlési képviselő, Miskolc díszpolgára.</p>

Dr. Nagy Kálmán, a GYEK osztályvezető főorvosa a legfőbb tanítványának tartja magát. Így emlékszik az elhunyt professzorra:

"Velkey László professzor a magyar gyermekgyógyászat korszakos egyénisége volt. Nemcsak nagyképességű orvos, hanem kíváló nevelő is volt, aki gondot fordított az új orvosgeneráció kinevelésére, és szívügye volt az emberek általános egészségügyi oktatása is. Munkássága szorosan összekapcsolódik a korszerű gyermekegészségügy megteremtésével. Teljes életművet hagyott maga után, ő teremtette meg a Miskolci Gyermekegészségügyi Központot, amely hazai és nemzetközi elismertséget vívott ki magának. Egész életvitele, emberi tartása, szorgalma, munkaszeretete, korszerű módszerei és szellemisége, a gyermekek és a betegek iránti elkötelezettsége örök példa lesz minden miskolci gyermekorvos számára. Úgy érezzük, hogy elvesztése nagy űrt jelent a magyar gyermekgyógyászat számára."

 


 

In memoriam prof. Dr. Velkey László

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Egyetemi Oktató Kórház és a Gyermekegészségügyi Központ mély megrendüléssel búcsúzik a GYEK megálmodójától, megalapítójától és első igazgatójától a minden volt és jelenlegi munkatársa által nagyrabecsült, tisztelt és szeretett Velkey László professzor úrtól.


 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában