Helyi közélet

2010.04.02. 07:42

DAM: lassan felszáll a köd

<p>Miskolc - Aláírták a szerződést, rendeződhet végre a diósgyőri kohászat sorsa.</p>

Bár sem a felszámoló, sem pedig a befektető vagy képviselője nem nyilatkozik a a felszámolás alatt álló DAM 2004 Kft. ügyében, információnk szerint csütörtökön aláírták az utolsó szerződést is. Azaz rendeződhet végre a diósgyőri kohászat sorsa.

Erre enged következtetni az a tény is, hogy beléptünk áprilisba és a továbbra is dolgozik az a 157 fő, akiket az újraindításig szükséges karbantartási és egyéb munkák miatt foglalkoztatnak immár hatodik hónapja.

Mint azt a hétfői Észak-Magyarország megírta, a befektető tervei szerint három hónapon belül újra termel a diósgyőri  kohászat, s munkába állhat 500 korábbi dolgozó. Azt is megtudtuk, hogy a tulajdonba lépést követő 18 hónapon belül 50 millió eurós (mintegy 13,5 milliárd forintos) beruházást terveznek megvalósítani, ami a szükséges korszerűsítéseken túl új hengermű telepítését is magába foglalja. Addig is a nemesacél hengermű jelenlegi két sorával indul újra a termelés.

ÉM/UM


Kapcsolódó cikkek:

DAM: feléled a kohászat
Végéhez közelednek a befektetői tárgyalások a diósgyőri kohászat vagyonára.

Klaszter: életet vinni a DAM-ba
A diósgyőri iparterületen működő 25 gazdasági társaság, az önkormányzat és a Bay Zoltán Közalapítvány, valamint két helyi kutatóintézet összefogásával kedden megalakult Miskolcon a Diósgyőri Anyagtudományi és Innovációs Technológiai Klaszter (DATIK).

DAM: újabb egy hónap
Egy hónappal tovább dolgozik a DIFO Kft. kötelékében a felszámolás alatt álló DAM 2004 Kft. 157 egykori dolgozója – tudatta közleményben Perpék Ildikó, a kohászat felszámolóbiztosa az Észak-Magyarországgal.

DAM: Lejár a DIFÓ-s foglalkoztatás, hogyan tovább?
Miskolc - Péntek délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó – olvasható az egyik miskolci hírportálon, akiknek Ágotai József, a felszámolás alatt álló társaságban működött Vasas Szakszervezet elnöke részben megerősítette az információt.

Elkelt a diósgyőri acélmű?
Miskolc - Pénteken délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó. A mikom.hu értesülései szerint egy török-szír befektető csoport vásárolja meg a DAM 2004 Kft-t.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában