Helyi közélet

2010.04.02. 15:11

Belvárosi rehabilitáció: Csúszó közbeszerzések

<p>Miskolc - A szakember szerint a csúszások nem veszélyeztetik a projektek megvalósulását.</p>

„A mai Északban olvashatunk arról, hogy az IVS II. ütemének egyes elemeire kiírt tervezési pályázatoknak már győztese is van. Ez jó hír, az már viszont kevésbé, hogy az első ütem több projekteleme is jelentős késésben van – írta az Agorára, lapunk internetes levelező fórumára Angyal Zoltán.

– Hiába nyilatkozza azt valaki, hogy még a tavasszal elkezdődik például a főtérre tervezett mélygarázs építése, ha még meg sem hirdették a kivitelezést, ami legalább 2-3 hónapos eljárás. Az első ütemben jelentős csúszásokat fog okozni, hogy a mintegy tucatnyi különböző fejlesztés közül az alábbiakra még ki sem írták a közbeszerzést, vagy pedig az eredménytelen lett. Nem ártana, ha kiderülne a csúszások oka és az, hogy mikorra várható a közbeszerzés a fenti esetekben – fogalmazott. (Korábban arról írtunk, hogy a napokban hirdettek eredményt az IVS második üteme több projektje megtervezésére kiírt tenderekben. Többek között a Szinva kibontásának tervei is ez alapján készülnek majd.)

Nincs jelentősége

Kéri Zoltán, a Miskolci Városfejlesztési Kft. műszaki menedzsere elmondta, valóban csúsznak az Angyal zoltán által említett projektek egyetlen kivételével, az a beruházás – az Avasi református templom és temető kerítésének kialakítása – már elkezdődött. A szakember szerint azonban a csúszásoknak nincs jelentősége, megvalósításukat nem veszélyeztetik. A közbeszerzési eljárások bonyolultsága az oka, de mindegyik eljárás folyamatban van, az elkészülés határideje egyébként 2011. június 30.

Ezzel párhuzamban szerveződik az IVS második szakasza is, mint ahogy erről tegnap beszámolt lapunk. Írtuk, már megkötötték a szerződést a kivitelezőkkel az Avastetői az Avas kilátó előtti buszforduló megtervezése és a Szinva kibontását magába foglaló Szent István téri „téregyüttes kialakítására kiírt tenderekre. Sőt, a Széchenyi utca terveztetésére is, az előbbi kettőre és a Széchenyi utcaira már be is érkeztek a hivatalba a vázlattervek, a Szent István térire a jövő héten jár le a határidő. 

 Az IVS első szakasza

Amelyek csúsznak...

1. A Belvárosban gazdasági célú helyiségek, épületek felújítása ( kb. 350 millió, ide tartozik például a Weidlich palota)
2. Szent István téri mélygarázs építése (kb. 523 millió)
3. Szent István tér közterület-fejlesztése (kb. 150 millió)
4. Erzsébet tér rekonstukciója (kb. 84 millió, itt már volt egy kiírás, de az eredménytelen lett és azóta sem hirdették meg újra)
5. Malomszög utca kiszélesítése ( kb. 400 millió, itt is volt már kiírás, de azt visszavonták és nem hirdették meg újra)
6. Kossuth utcai református templom homlokzat-rehabilitációja (kb. 113 millió)

és amelyek nem...

1. Szinva parti sétány kiépítése a Kandia-köztől az Erzsébet térig
Nyertes ajánlattevő: Magyar Aszfalt Kft.

2. Sétány kialakítása az Uitz-Kálvin utcán a Csengey utcától a Papszer utcáig
Nyertes ajánlattevő: Magyar Aszfalt Kft.

3. Dayka-híd építése
Nyertes ajánlattevő: FK Raszter Zrt.

4. NY-i kapcsolat javítása, Kiss E. utca folytatásának kiépítése
Nyertes ajánlattevő: FK Raszter Zrt.

5. Zöldterületek (Dr Antall J. park, Palóczy u. melletti zöldsávok) rehabilitációja
Nyertes ajánlattevő: Jánosik és Társai Kft.

6. Térfigyelő rendszer fogadóépülete (Papszer 2.)
Nyertes ajánlattevő: FK Raszter Zrt.

7. Avasi református templom és temető kerítésének kialakítása
Nyertes ajánlattevő: FK Raszter Zrt.

8. Városháza épületegyüttesének komplex rekonstrukciója
Nyertes ajánlattevő: Kalotherm Zrt.

 Kapcsolódó cikk:

Elkezdik tervezni a Szinva kibontását
A napokban kezdi tervezni a nyertes pályázó – többek között – a belvárosi rehabilitáció egyik leglátványosabb elemét, a Szinva kibontását

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában