Helyi közélet

2010.04.20. 13:40

Alföldi Róbert a Műút rendezvényén

<p>Miskolc - Alföldi Róbertet, a sokoldalú, gyakran provokatív, kivételes művészi adottságokkal rendelkező színészt, rendezőt, a Nemzeti Színház főigazgatóját látja vendégül a Műút folyóirat április 26-án, hétfőn 17 órakor közös rendezvényükön a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtárban.</p>

Sokan talán csak onnan ismerik, hogy 1998-tól műsorvezetőként, showmanként kereskedelmi tévék "arca" lett, vagy hogy 2002-ben a televízió által is közvetített ünnepi előadáson Lucifert alakította, pedig az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb színházi emberéről van szó. Akár a Vígszínház tagjaként, akár a Bárka Színház vagy a Nemzeti Színház igazgatójaként gondolunk rá, számos nagy sikerű előadást sorolhatunk, ahol az ő játéka vagy rendezői elképzelése révén szembesülhettünk egy-egy porosabbnak gondolt darab izgalmas és időszerű üzenetével. Sokoldalúságára jellemző, hogy mennyi mindent rendezett: musical, operett, opera (Miskolcon, az Operafesztiválon, de New Yorkban is), bábjáték, divatbemutató, film. A művészt Jenei László író, a Műút szerkesztője kérdezi majd a pályájáról.

ÉM 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában