Helyi közélet

2010.03.24. 18:09

Szűrtek, hála az "oroszlánoknak"

<p>Miskolc - Eredményesen zárult az első országos Lions Day Miskolcon szervezett ingyenes szűrőprogramja. Erről számolt be dr. Koleszár Lajos, a Misek Kft. igazgatója, az esemény utáni sajtótájékoztatón.</p>

A Misek által biztosított szűrési lehetőségekhez többen is csatlakoztak, így összesen közel 600, különféle szűrést vett igénybe közel 300 ember. Ízelítő a kínálatból: volt tüdő-, csontritkulás-szűrés, vérnyomás- és vércukorszintmérés, látás- és színérzékelés-vizsgálat, utóbbi két szemészorvos részvételével.

Mint megtudtuk, hatékony csáberőt jelentettek a Lévay József Református Gimnázium 12, sárga „oroszlános” pólóba bújt ifjú önkéntese. Így olyanok is megszűrették magukat, aki eredetileg nem tervezték, épp csak arra jártak.

Az igazgató azt is elmondta, tapasztalata szerint nőtt a városban az egészséges életmód iránti igény, s szívesen élnek az emberek az efféle lehetőségekkel. A helyi Lions szervezetek jelen lévő képviselői ezért fontolgatják, hogy ezen úttörő kezdeményezésüknek jövőre is lesz folytatása.


Még tart a kórházi járvány

eszak | 2010.03.24 17:37

Miskolc - Optimistán ítélte meg a helyzetet a múlt héten a Misek Kft. orvosigazgatója: két osztályukon még tart a járvány.


Húsvéti "ajándék" a Miseknél

eszak | 2010.03.24 16:58

Miskolc - A közelgő ünnep miatt a szokásos utalási rend alapján a városi kórház dolgozói csak pár nap csúszással vehetnék fel bérüket. Azonban az ügyvezető igazgató intézkedet...


Miért kell körbemenni az ügyeletre?

eszak | 2010.03.24 15:44

Miskolc - Az Észak-Magyarország előfizetőjének kérdésére jártuk körül: miért kell egy ideje kerülniük a miskolci felnőtt orvosi ügyeletre igyekvőknek hétvégén.


 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában