Helyi közélet

2010.03.24. 12:49

Szökőkútstart a város napján

<p>Miskolc - Még nem „szöknek” a miskolci szökőkutak, de van, amelyiket már most megrongálták.</p>

Még nincs is itt a szökőkút-szezon Miskolcon, de az egyik szerkezetet, amely a Népkertben van, már megrongálták, letörték a felső elemét. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. – a hideg idő miatt – csak március végén, április elején kezdi el a szökőkutak fagykárból és vandalizmusból eredő hibáinak kijavítását. Így azok üzembe helyezésére még várni kell, egészen pontosan Miskolc Város Napjáig, május 11-ig. Akkor indítják el ugyanis a szökőkutakat, amelyek a fagy beálltáig – általában – októberig üzemelnek, minden nap reggel 10-től este 10-ig. Jelenleg a medencék rendbetétele zajlik, a fagykárok kijavítása, a fúvókák tisztítása – tudtuk meg Kertész Bélától, a cég műszaki vezetőjétől. Hozzátette: a városgazda közterület üzemeltetési részlegének a feladata a szökőkutak rendszeres takarítása, a víz klórozása és algátlanítása.

Idén először

Miskolcon 11 csobogó és szökőkút van: Népkertben, a sportcsarnok előtt, a Szinva teraszon, Petőfi téren kettő, Skála Áruháznál, Dísz téren, Erzsébet téren, Dél- Kilián városrészben, Újgyőri főtéren. Kertész Béla arról is beszélt, hogy a sportcsarnok előtti szökőkút burkolata tavaly ősszel készült el, ezen Miskolc címere látható, ebben a formájában az idén először fog üzemelni.

A szökőkutak üzemeltetésére az idén 20 millió forintot irányzott elő a város, ebből a vízdíjat, áramdíjat, vízkezeléshez szükséges anyagokat, üzemeltetést kell kigazdálkodni – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában