Helyi közélet

2010.03.28. 14:36

Rendőrt hívtak a fészekrakók Miskolc polgármesterére

<p>Miskolc - Káli Sándor, Miskolc polgármestere szombat délelőttre rajtaütésszerű akciót szervezett a fészekrakó program keretében beköltöztetett egyik családhoz.</p>

A már régebben ott lakó emberek panaszkodtak, ezért Mátyás királyként álruhába bújt, magához vette a hamubasült pogácsát, a Városőrséget, a közös képviselőt és becsöngetett a 3529 Miskolc, Testvérvárosok utca 8. szám egyik 10. emeleti lakásába, az üveghegyen innen.

Na ott aztán elkezdődött a haddelhad! A bent lakó egyik delikvens kikérte magának azt, hogy őhozzá egy polgármester becsöngessen! Ő talpig becsületes ember, aki bűncselekményből szerzett ingatlanban lakik, albérletben, mivelhogy a lakás papíron egy felsőzsolcai egyéné, ő pedig csak egy ártatlan lakó egészen nagyszámú embersereggel összezárva az ötvenvalahány négyzetméteren. Lett nagy üvöltözés, káromkodás, a polgármester minden volt, csak jó ember nem. Erre a lakók is kijöttek, és ők is kiabálni kezdtek, kb. a tízemeletes ház negyede elmélkedett emelt hangon, a fészekrakók lefelé, a legálisok meg lentről felfelé a fészekrakóknak és a polgármesternek. A disztingváltabb felkiabálások a polgármester felé irányultak, úgymint "hajrá Sanyi!", "dobassa már ki őket!", illetve elhagzott pár szerény "adjon nekik, ne kímélje őket!" is, a hangforrás birtokosai félállásban nyilván futballszurkolók voltak. Kiabált nő, férfi, öreg, fiatal, nagy meccs volt és jó hangulat!

De mit keresett ott Káli? A jólértesültek szerint egy lakossági fórumon panaszkodtak neki a házban lakó becsületes emberek, hogy ők betartják az együttélés szabályait, fizetik a költségeket, a számlákat, míg ezek a derék fészekrakók nemhogy semmit nem fizetnek, mivel nem is dolgoznak sehol, de egész nap bömböltetik a zenét, hangoskodnak, arról nem is beszélve, hogy a lépcsőház is elég súlyos átalakuláson ment keresztül... no ne arra gondoljunk, hogy esetleg kifestették volna, vagy korszerűsítik a beltéri világítást... Az emberek már nem bírták tovább, kérték a polgármestert, csináljon valamit. Káli elment, hogy felhívja a "fészekrakó-albérlők" figyelmét a városi együttélési kódexre, amit Miskolc közgyűlése nemrég fogadott el és felszólította a kritikuss tömeget, hogy akárhonnan is költöztek be Miskolcra, fizessék a számlákat és a közös költséget, mert itt a miskolci panelben ezt így szokás. Meg azt is megkérdezte Mátyás király, kedves gyerekek, hogy milyen jogcímen laknak ott. Van-e szabályos szerződés, fizet-e SZJA-t a kedves bérbeadó a jövedelme után, ilyenek.

Szóval ott tartottam, hogy nagy felháborodás lett erre a meglepetéspartira, a fészekrakó lakók torkaszakadtukból üvöltözni kezdtek, hogy ők csendesen élnek itten, mint kék ibolya az erdő rejtekén, velük nem is lehet semmi probléma, mit képzel ez a Káli, hogy becsenget az ő békés hajlékukba? Azonnal hagyja őket békén és menjen onnan, mert ők rendes, békés emberek, különben kő kövön nem marad! A polgármester nem tágított, ragaszkodott ahhoz, hogy hallgassák végig, amit mondani akar rendről, együttélésről, a csendháborításról, a szemetelésről és a tisztasági szabályokról.

Erre a fészekrakó (de nem gólya) mit csinált? Kihívta a rendőrséget. A rendőrségnek a betelefonáló állampolgár azt mondta, hogy sündörögjenek, menjenek azonnal, mert best of the eksün, tényállás és felforgás van, ugyanis a miskolci polgármester be akar törni hozzá, jajistenem, mi lesz most. (Talán a rögbis bukósisak is Kálinál volt, attól ijedhettek meg annyira. Hát talán a hifi toronyra vetett szemet Káli? Na jó, ezt csak én tettem hozzá. Avasi barátaimtól tudom, hogy a hifi torony minden fészekrakós lakásban alap, még ha egy hétig nem is esznek, mert az a legfontosabb, hisz az jobban kell, mint az ivóvíz.)

Mint közismert, több ügyvéd, banki alkalmazottakkal összejátszva olyan nincstelen, a városi együttélési szabályokat nem ismerő embert költöztetett több, mint száz bérházi lakásba Miskolc és Borsod megye több településére borsodi romatelepekről, akiknek munkájuk nem lévén esélyük sem volt arra, hogy fizessék a költségeket és ott megmaradjanak. Antiszociális viselkedésükkel, tetteikkel azonban kivívták az ott élők nemtetszését, sőt, haragját.

Jelen állás szerint az ügyészség már csak egy ügyvédet gyanúsít, ezt nemrég az Észak-Magyarország című megyei lapnak nyilatkozták.

A kár jelenleg ott tart, hogy 3 milliárd forint.

A családok kiköltöztetése tart, az megüresedett lakásukba az áprilistól Miskolcon felállítandó Készenléti Rendőrség tagjai költözhetnek majd be.

Szóval a rendőrségnek se kellett több, kedves gyerekek, szép szabályosan kivonult, ahogy kell, és leigazoltatták a polgármestert. Beszarás! Felvették az adatokat, tisztázták a tényállást, Káli Sándor, született anyja neve, legyen szíves személyi köszönjük. Megvolt az intézkedés. Betörőt fogtak a fészekrakók.

A vége aztán az lett, hogy mindenki megnyugodott, az egyik ott lakó ismerősöm szerint Káli még visszaszólt nekik: "Még látjuk egymást!"

Forrás: http://borsod.blog.hu/

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Kilakoltatások tucatjai jönnek Miskolcon?
  • Előzetes letartóztatások a miskolci Fészekrakó-ügyben
  • Csalva raktak fészket az Avason - hol tart az ügy?
  • Fészekrakó-program az Avason: Elveszítik otthonukat?
  • Nagy baj lesz az Avason
  • Nézőpont: Tűzszerésztelenül
  • Pénz nélkül is raktak fészket
  • "Miskolci fészekrakók": harminc ügyben nyomoznak
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában