Helyi közélet

2010.03.09. 11:47

Nézőpont: Túlélő tortúra?

<p><em>Ez igen, három zsemle – mondta elismerően a szomszédos kórházi ágyon fekvő idős hölgy. Azt még hozzátette, hogy ennyit otthon sem eszik reggelire, kettőnél többet ugyanis nem bír. Figyelmeztettem: csak óvatosan a reggeli két zsemlével, hiszen a hármat egésznapra adták, jobb, ha beosztja. Így is tett, legalábbis megpróbálta.</em>&#160;<b>N. Szántó Rita jegyzete</b></p>

De délben már kérte a rokonait, ha látogatni jönnek, hozzanak valamit enni vagy legalább lepjék meg  néhány szelet kenyérrel.

Akik feküdtek már kórházban, tanúsíthatják, milyen jól jön a hazai. Milyen jól esik a házi húsleves, a húsból készült, amiben nemcsak egy-két darab zöldség úszkál, hanem gazdagon van tálalva. Akiket nem látogatnak azok csak reménykedhetnek, hogy nem maradnak éhen vagy éppen együttérző szobatársuk maradékából csurran-cseppen nekik is valami.

Már a második jegyzetet írom rövid időn belül az egészségüggyel kapcsolatban. S így végiggondolva, kicsit úgy tűnik, mintha egy túlélőtúráról mondanám el a véleményem. Kár is lenne tagadni...

- N. Szántó Rita -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában