Helyi közélet

2010.03.11. 11:19

Nézőpont: Üres a kosarunk

<p><em>Egy nagycsaládos ismerősöm panaszkodott a napokban keserűen, hogy helyzetük kezd reménytelenné válni. Már a kosztpénzük sem tart ki a hónap végéig, így megesik, hogy egy-egy adakozó kedvű rokontól, baráttól kérnek kölcsön. "De mit tehetnék?" – kérdezi elkeseredetten az ismerősöm. "Álljak ki az utcára koldulni?"</em>Hegyi Erika jegyzete</p>

Hogy nem egyedi esetről van szó, azt a napokban megjelenő, piackutatók által készített tanulmány is bizonyítja. Ebben többek között azt olvashatjuk, hogy hazánkban az emberek egy része már nem csak a ruhavásárlásról, az utazásról, a kultúráról és a szórakozásról mondott le, hanem az élelmiszereken is kénytelen spórolni. Ritkultak a nagybevásárlások, viszont egyre szívesebben használjuk ki az akciós lehetőségeket.

Úgy hiszem, mindezeket kutatás nélkül is bárki előre megjósolhatta volna. A megszűnő munkahelyek és a családi kasszát érintő megszorítások ugyan milyen más eredménnyel járhattak volna? Vásárolni az tud, akinek pénze van. Akinek meg nincs, kénytelen spórolni. És rontani a felmérések statisztikáit.

- Hegyi Erika -


</script>

<hr />

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában