Helyi közélet

2010.03.26. 09:41

Nézőpont: Később, avagy hamarabb?

<p><em>Valamiért az utolsó pillanatra hagytam a döntést, mikor a kisfiam óvodaválasztásáról volt szó</em>. <strong>N. Szántó Rita jegyzete</strong>.</p>

Nem feltétlenül azért, mert nem érdekelt a téma, sokkal inkább azért, mert nagyon is foglalkoztatott. Azért ezt elmagyarázom: három év és 9 hónap együttlét után nagyon nehéz elengedni gyermekünk kezét. Ezért én az óvodaválasztás problémáját igyekeztem minél későbbre halasztani. Igyekeztem nem gondolni arra, hogy ezentúl nem velem tölti majd napjainak nagy részét, nem leszek ott minden apróságnál, ami a fejlődését jelzi.

Persze nem ez a jó hozzáállás, mert így könnyen úgy járhatunk, hogy lemaradunk a legjobb helyekről. Mert igenis vannak legjobb helyek. Mindenkinek másért: mert van, ahol szimpatikusabb az óvónéni, van, ahol több a zöld, van, ahol jobbak a játékok és biztonságosabbak a játszóterek.

Éppen ezért vannak, akik az óvodai beiratkozás előtt egy évvel igyekeznek bejelentkezni a kiszemelt intézménybe. Tájékozódnak a lehetőségek felől, ismerkednek az ottani óvónőkkel, beviszik a gyereket napi egy-két órára, hogy szokja a környezetet. Ez talán a szülőnek is jobb, mint a hirtelen elválás.

- N. Szántó Rita -

Kapcsolódó cikk:

A szülők kikönyörgik az angolt
Miskolc, Tiszaújváros - A távolság ma már nem számít. A fő, hogy az óvoda elégítse ki a szülők igényeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában