Helyi közélet

2010.03.09. 18:30

Most picit emelkedett az influenzások száma megyénkben

<p>Íme a legfrissebb influenza-jelentés összegzése: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az influenza figyelőszolgálat orvosai a 9. naptári héten 90 influenzaszerű megbetegedést jelentettek.</p>

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az influenza figyelőszolgálat orvosai a 9. naptári héten 90 influenzaszerű megbetegedést jelentettek, ami az előző heti megbetegedésszámhoz képest közel 20 százalékos emelkedést jelent (75). Azonban ezzel együtt sem éri el a megbetegedési gyakoriság (morbiditás) megyénk egyik kistérségi intézetének területén sem a járványküszöböt. A legérintettebb a 35-59 éves korosztály (61,1 százalék). A legkevésbé érintett korcsoport a 14 év alatti korosztály, ahonnan ezen a héten sem nem jelentettek megbetegedést.

A legtöbb megbetegedést ezen a héten ÁNTSZ Miskolci Kistérségi Intézetének területéről jelentették az összes megbetegedés 83,3 százalékát.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában