Helyi közélet

2010.03.24. 15:00

Állást kínáltak az egyetemen

<p>Miskolc - Az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjét tartják szerdán a Miskolci Egyetemen.</p>

A rendezvényt a Diákiroda szervezte, immár 16. alkalommal teremtve meg ezzel a lehetőséget a hallgatók és a cégek közötti első „nagy találkozásra”. Az idén 48 standon 56 kiállító várta a hallgatókat. Az állásbörze kísérő rendezvénye volt a Szakmai Gyakorlati Börze, ahol 10 kiállítót láttak vendégül. Itt a látogatók, a klasszikus kiállításon túl, találtak még tanári adatbázist, részt vehettek többek között cégbemutató előadásokon, grafológiai tanácsadáson és kézíráselemzésen.

A börzék egyik nagy előnye, hogy személyesen is megismerkedhetnek az álláskeresők a cégek kiválasztásért felelős szakembereivel, akiktől részletes információkat kaphatnak azzal kapcsolatban, hogy mire is számítsanak a felvételi eljárás során – mondta az Észak-Magyarországnak Herpai Gábor, a Diákiroda vezetője. Hozzátette: az érdeklődőket nem dobják be egyből a mélyvízbe, hanem hasznos tanácsokkal látják el a felkészüléshez – magyarázta.

Gyártás, informatika

Az állásbörze nem csak az államvizsga előtt állóknak nyújt hasznos segítséget – tudtuk meg. – Az alsóbb évfolyamok hallgatóinak is érdemes megismerni a cégeket és az általuk felkínált együttműködést a tanulmányok célorientált folytatásához.

A konkrét állásajánlatokat kínáló kiállító cégek tevékenységi területük szerint jellemzően gyártássalmotor, szerszám, autóipari, vegyipari, jármű, elektronikaiinformatikával, szoftverfejlesztéssel, tanácsadással, munkaerő közvetítéssel és pénzügyi szolgáltatással foglalkoznak – mondta. Ezek, csökkenő sorrendben, az alábbi területeken kínálnak állást: műszaki, technológia, minőségbiztosítás, termelés, logisztika, beszerzés, vezető-utánpótlás/gyakornoki program, informatika, pénzügy kontrolling, értékesítés és kereskedelem, számvitel, ügyfélszolgálat, marketing, HR, adminisztráció, tervezés, gyártástechnológia, jog, egészségügy, telekommunikáció, média, tanácsadás, nonprofit szektor, idegenforgalom, ingatlanpiac, anyagtechnológia – tudtuk meg az iroda vezetőjétől.


Kevesebb munkanélküli régiónkban?

eszak | 2010.03.23 17:09

Miskolc - Ha csekély mértékben is, de csökkent a munkanélküliek száma régiónkban.


Üres állások Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

boon | 2010.03.21 12:16

Nincs állása? Jobbat szeretne? Tekintse meg a Megyei Munkaügyi Központ állásajánlatait a 11. hétre!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában