Helyi közélet

2010.03.17. 08:25

Jegyzet: Busz(mene)trend

<p><em>A tömegközlekedési hírek szinte menetrendszerűen érkeznek esténként a híradókba. Ezek többnyire nem arról szólnak, hogy milyen jó is nekünk busszal, villamossal járni.</em>&#160;<b>N. Szántó Rita jegyzete</b></p>

Sokkal inkább arról tájékoztatnak minket, hogy az egyik jármű lerobbant, vagy éppen, hogy elindult. Ez utóbbit például pont akkor tette, amikor nem kellett volna: lejtőn lefelé, mert a fék nem működött.

Persze a tömegközlekedéssel kapcsolatban mostanában a milliárdok is szóbakerülnek. No nem akkor, mikor új buszok vásárlásáról van szó, sokkal inkább akkor, mikor a BKV-botrányokról.

Ezért is nehéz megértenie az egyszerű tömegközlekedőnek, hogy miért is törik ketté alatta a busz, miért gyullad fel a jármű, miért van hideg a villamoson télen, és miért van meleg nyáron. Bár tudja, ahhoz, hogy ezek ne történjenek, pénz kell, kellene. Persze látja azt is, hogy abból van a legkevesebb.

Így csak bosszankodik egyet, felszáll a buszra, hazamegy. Bekapcsolja a tévét, és a híradóban látja, mégsem a pénz a legkevesebb.

- N. Szántó Rita -


</script>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában