Helyi közélet

2010.03.31. 10:06

A miskolci férfi , aki százezer embert "tolt kés alá"

<p>Miskolc - Saját szakmájában rendkívüli teljesítményt tudhat a háta mögött a hónap végén nyugdíjba vonuló Györfi József.</p>

Ma már nem igazán számít erénynek, ha valaki kitart egy munkahely mellett, vagy meg tudja őrizni az első elhelyezkedésétől a nyugdíjba vonulásig. Györfi József azon kevesek közé tartozik, aki 44 éve dolgozik ugyanabban a munkakörben és ugyanabban az intézményben, ahol 1966-ban állást talált. A Semmelweis kórházban beteghordóként, majd három évvel később műtőssegédként látta el feladatait. Leírni is sok, de az elmúlt négy évtizedben több, mint százezer pácienst „tolt a sebészek kése alá”.

Négyszer mozgatja

Feladata közé tartozik ugyanis egyebek mellett a betegek műtőbe vitele és a műtőasztalra helyezése, majd visszavitele. Egy beteget lényegében négyszer kell megmozgatnia. Fontos, hogy az ember megfelelő fogást találjon a kiszolgáltatott helyzetben lévő betegen, hogy stabilan áthelyezhető legyen. Ha újra kezdhetné az életét, ma sem választana más hivatást magának – tette hozzá. Györfi József munkáját kétszer is kiváló dolgozó kitüntetéssel ismerték el. Büszke ezekre az elismerésekre csakúgy, mint azokra a munkatársaira és orvosokra, akikkel évtizedeken át együtt tevékenykedhetett.

ÉM/PT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában