Helyi közélet

2010.02.05. 21:02

Zöld Nyíl: áprilisban elkezdődhet

<p>Miskolc - A pályafelújításra, vonalhosszabbításra és az ehhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésre kiírt pályázatot elnyert konzorciummal pénteken írta alá a szerződést a miskolci önkormányzat, és a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.</p>

A nyertes pályázó a Miskolci Zöld Nyíl 2009 Konzorcium lett, amelynek vezetője a COLAS-Alterra Zrt. Tagjai között miskolci vállalkozás is van, például a WIS Zrt.

A Zöld Nyíl munkálatai várhatóan áprilisban kezdődnek, addig a tervek előkészítése, a közelekdés organizációja zajlik – tudtuk meg Wicha Józseftől, a WIS Zrt. vezérigazgatójától. Hozzátette: az első ütembe tartoznak a belvárosi szakasz munkálatai valamint a belvárost és a Tiszai pályaudvart összekötő rész felújítása, de a Majláthi munkálatok előkészítését is megkezdik majd.

Káli Sándor polgármester az aláíráson elmondta: „Tudjuk, hogy az építkezés fennakadásokat okoz majd a közlekedésben, ezért a lakosság türelmét kérjük, hiszen a munkálatok után, 2012-től egy világszínvonalú villamosközlekedés lesz Miskolcon.”

Börzsei Tibor, az MVK Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a pályafelújításba szeretnék bevonni a miskolciakat is, ezért ötletpályázatot hirdetnek, amelyben lehetőség lesz például a megállók tervezési munkálataiba bekapcsolódni.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában